Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilligersmarkt

Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar organiseert iedere twee jaar een vrijwilligersmarkt. In 2017 was dit voor de eerste keer samen met de gemeenten Bladel en Bergeijk en werd de naam: Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen. En dit jaar, op 25 oktober aanstaande, volgt de tweede markt. En nu kunnen we met recht spreken van een markt voor de hele Kempen, want ook Reusel-De Mierden is aangesloten!
Je kunt je als vrijwilligersorganisatie vanaf nu aanmelden! Zie hieronder de aankondiging. Meer informatie vind je in de uitnodigingsbrief die naar alle vrijwilligersorganisaties is gegaan. Heb je deze nog niet ontvangen: beschouw de brief dan als jouw uitnodiging.

Laat je inspireren! Kom op 25 oktober naar Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen.

Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar nodigt je van harte uit voor de tweede editie van Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen.

Deze vindt plaats op vrijdag 25 oktober van 16 tot 19 uur in De Muzenval in Eersel.

poster vrijwilligersmarkt 2019

De markt wordt georganiseerd samen met gemeenten Bladel en Bergeijk en hun vrijwilligerssteunpunten, gemeente Reusel-De Mierden, Wél!zijn de Kempen, Oktober, Joris zorg, Lunet zorg, KempenPlus en De Muzenval.

De Muzenval wordt die middag omgetoverd tot een gezellige, informatieve en inspirerende vrijwilligersmarkt voor alle inwoners in de Kempen.
Verenigingen, clubs en stichtingen laten zien wat zij doen en wat ze je te bieden hebben als je vrijwilligerswerk wil doen.

Ook tonen de vrijwilligersbureaus hun digitale vacaturebanken en zijn medewerkers van KempenPlus aanwezig. Samen staan zij klaar om al je vragen over vrijwilligerswerk te beantwoorden.

Als je vrijwilligerswerk doet, krijg je daar veel voor terug. Voldoening, sociale contacten en gezelligheid, positieve energie en/of een mooi cv. Wie wil dat nou niet!
En dankzij de inzet van al die vrijwilligers hebben we in de Kempen prachtige en leefbare dorpen met een bloeiend verenigingsleven

In 2017 werd de eerste grote én succesvolle vrijwilligersmarkt voor de Kempen georganiseerd. Daar gaan we met de 4 Kempengemeenten natuurlijk dit jaar weer voor.

Als vrijwilligersorganisatie kun je zelf het beste vertellen welke mogelijkheden jouw organisatie biedt. Dus meld je aan als jouw organisatie nog ondersteuning kan gebruiken.

Toegang en deelname is vanzelfsprekend gratis.

Organisaties die in ons adressenbestand staan, ontvangen per mail een uitnodiging om deel te nemen.
Mocht je geen uitnodiging hebben ontvangen, beschouw deze aankondiging dan als uitnodiging.
Aanmelden kan tot uiterlijk 19 oktober. Om zeker te zijn van een tafel in de Muzenval tippen we je wel om zo snel mogelijk aan te melden.
Meer informatie geven we je graag bij aanmelding.

Contactgegevens: kijk op onze contactpagina!

--------------------------------------

Hieronder lees je een terugblik op de Vrijwilligersmarkt van 2017.


Terugblik op een geslaagde en bijzondere Vrijwilligersmarkt voor de Kempen

Vrijdag 31 maart 2017 was het zover. De eerste Vrijwilligersmarkt voor de gemeenten Eersel, Bergeijk en Bladel. En vast niet de laatste, want het was een daverend succes!

De markt vond plaats in de grote zaal van De Muzenval in Eersel. Dat bleek de perfecte locatie voor de prachtig ingerichte standjes en tafels van de 45 deelnemende organisaties. Om 16 uur startte de markt met een welkomstwoord van wethouder Ria van der Hamsvoord en daarna konden de vele bezoekers tot 19 uur inspiratie opdoen en in gesprek gaan met de organisaties.

Er was voor ieder wat wils. Van zorgorganisatie tot kinderboerderij, van vluchtelingenwerk tot museum. Ook was er keus genoeg in type vrijwilligerswerk en de gevraagde ureninzet. Zo kun je eenmalig aan de slag bij een evenement zoals de multiculinair Summer Fair of de Avond4daagse maar ook iedere week als maatje iets gaan doen met een bewoner van een zorgorganisatie. En van praktische inzet als helpen in een moestuin tot een bestuursfunctie bij een stichting. Kortom....het aanbod op de markt liet zien dat vrijwilligerswerk echt in alle soorten en maten komt.

Daarnaast informeerden de drie vrijwilligersbureaus de bezoekers over hun dienstverlening aan organisaties en bewoners. En natuurlijk kon je bij hun terecht voor een overzicht van de honderden vacatures in de Kempen. Ook ISD De Kempen was aanwezig. De dames gaven uitleg over vrijwilligerswerk in combinatie met een uitkering. Waar liggen je kansen als je een uitkering ontvangt, en waar kun je en waar moet je rekening mee houden in deze situatie? Want ook als je een uitkering ontvangt, zijn er veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Een mooie manier om zinvol bezig te zijn, (werk)ervaring en contacten op te doen.

De markt was er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jongeren. Naast de al bekende maatschappelijke stages was er veel informatie over het nieuwe scholenprogramma Young Impact, waarmee de derdejaars leerlingen van het Rythovius College op 4 april zijn gestart. De inspiratiewand vol met actueel aanbod aan stageplaatsen liet zien dat er in gemeente Eersel en omgeving al heel wat mogelijkheden zijn om als jongere hét verschil te maken.

Er ontstonden mooie verbindingen op de markt. Niet alleen tussen bewoners die als vrijwilliger aan de slag willen en organisaties die nieuwe vrijwilligers zoeken, maar ook tussen organisaties onderling. De eerste afspraken voor een nadere kennismaking en mogelijke samenwerking zijn al gemaakt!

De Vrijwilligersmarkt voor de Kempen is een initiatief van team Eerselvoorelkaar / Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel. De markt werd georganiseerd in samenwerking met de (gemeentelijke) Vrijwilligersbureaus van Bladel en Bergeijk, GOW Welzijnswerk, RSZK, Lunet zorg en Joris zorg en in fijne medewerking met De Muzenval. De deelnemende organisaties werden tijdens de markt voorzien van koffie/thee en lekkere hapjes. Jumbo Jan Daris voorzag de deelnemers rond etenstijd van soep en broodjes en de vele tafels werden opgevrolijkt door prachtige bloemen van Bloemsierkunst Verbakel. Alles bij elkaar werd het een sfeervolle markt, die beslist voor herhaling vatbaar is.

vrijwilligersmarkt overzichtsfoto