Direct naar de inhoud van deze pagina

Vrijwilligersavond

Geslaagde Vrijwilligersavond 2019, Wintersels Finest wint voor tweede maal de pubquiz

De grote zaal van dorpshuis De Smis was vrijdagavond 17 mei het gezellige decor voor de vrijwilligersavond van gemeente Eersel en Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar.
De gemeente en het steunpunt zijn trots op de inzet van alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. De vrijwilligersavond is één van de activiteiten waarmee zij vrijwilligers van de vele vrijwilligersorganisaties in het zonnetje zet.

Na twee geslaagde edities in 2015 en 2017 stond deze avond ook nu in het teken van een pittige maar vooral gezellige pubquiz. Op de uitnodiging van gemeente en steunpunt werd enthousiast gereageerd! Met 26 teams, bijna 130 vrijwilligers, was het volle bak in De Smis.
De zaal was gezellig ingericht en iedere tafel was voorzien van bloemetjes van Pure Passie in Eersel.

pubquiz 2019 burgemeester Joseph Vos

Na de ontvangst met koffie en lekkers opende waarnemend burgemeester Joseph Vos de avond. Hij refereerde aan het belang van vrijwilligerswerk, de rol van vrijwilligers in de gemeente en het brede scala aan mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Mooi om te zien dat ook de deelnemende teams zo divers waren. Van buurtvereniging tot parochie en van sportvereniging tot culturele organisatie; de meest uiteenlopende organisaties waren aanwezig deze avond én alle dorpen waren vertegenwoordigd.

De burgemeester wees ook op de rol van Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar. Op 1 mei van dit jaar bestond het steunpunt 15 jaar. In de afgelopen jaren werden veel organisaties en vrijwilligers met raad en daad bijgestaan. Ook vonden veel inwoners dankzij de inzet van de vrijwilligers van het steunpunt vrijwilligerswerk dat bij hun past. En al is er veel veranderd - zo lanceerden beide organisaties in 2015 Eerselvoorelkaar.nl - de persoonlijke ondersteuning vanuit het steunpunt blijkt nog steeds van groot belang.
Twee vrijwilligers van het steunpunt zijn er al vanaf de start in 2004 actief. Dat jubileum kon de burgemeester natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Wil van Herk en Hans Laurense werden, voor hun geheel onverwacht, in het zonnetje gezet door de burgemeester en ontvingen een mooie bos bloemen.

pubquiz 2019 mascotte a4dEn toen was het tijd voor de pubquiz. Er werden 8 ronden gespeeld, met in iedere ronde 10 vragen. De meest uiteenlopende onderwerpen kwamen aan bod; actuele nieuwsvragen en doordenkers bijvoorbeeld. Maar ook werd de kennis getest over natuur en de gebeurtenissen tijdens en direct na de tweede wereldoorlog in en om de gemeente.
De avond werd aan elkaar gepraat door twee enthousiaste quizmasters; wethouder Eric Beex en Mariëlle Voermans, coördinator van het steunpunt. Na iedere ronde gaven zij de goede antwoorden, en dat leverde veel reacties op vanuit de zaal. Gejuich, de slappe lach, maar ook gepaste teleurstelling als bleek dat het verkeerde antwoord was gegeven.
De medewerkers van De Smis voorzagen ondertussen iedereen van de broodnodige energie met lekkere drankjes en hapjes en de vrijwilligers van het steunpunt zorgden er bij iedere ronde voor dat de vragen bij ieder team terecht kwamen en weer werden opgehaald. Daarnaast waren 3 vrijwilligers de hele avond druk bezig om de puntentelling bij te houden voor de 26 teams.

Na acht ronden was het tijd voor de uitslag. Er werd niet alleen een prijs uitgereikt voor de beste teams, maar ook voor de meest ludieke teamnaam én er was een leuke poedelprijs. "Met hulp van boven", teamnaam van Parochie Eersel werd unaniem door de jury gekozen tot meest ludieke teamnaam. De poedelprijs, een leuke barbecue, ging naar De Bosuilen (stichting Bos).
En toen werd het spannend. De techniek liet de vrijwilligers van het steunpunt tijdens de puntentelling even in de steek, met als gevolg dat er niet 3 maar 5 teams met een mooie prijs voor de organisatie naar huis konden.
Twee 3e prijzen gingen naar teams "Eersel houdt Goede Hoop" (Muziekvereniging De Goede Hoop) en het Pubklusteam (SVHE). Een nieuwe prijs, de 2,5e prijs ging naar team "Oorlog en Vrede" (stichting 4-5 mei herdenkingen). De Jacobijnen, het team van de Jacobushoeve ging er met de 2e prijs vandoor.
pubquiz 2019 Wintersels Finest 2En toen was het tijd voor de 1e prijs van 250 euro. Er kon er maar 1 de beste zijn, en dat was, net als in 2017, het team van het Dickensfestijn in Wintelre. Wintersels Finest…een passende naam voor een winnend team!
Bert van Esch, lid van het winnend team, heeft ons al laten weten dat het bedrag goed zal worden besteed. "Dickensfestijn Wintelre is een samenwerkingsverband van diverse Wintelrese verenigingen, zoals het gilde, de Huifnarren, de toneelclub en een aantal buurtverenigingen. Er kunnen met dit geld bijvoorbeeld weer decorstukken en attributen worden gekocht." En zoals Bert het mooi verwoord: "deze bijdrage en de samenwerking tussen al deze verenigingen verstevigt de cohesie in het toch al zo mooie Wintelrese verenigingsleven nog een beetje meer." Wij hadden het niet beter kunnen zeggen!
Binnenkort volgen meer foto's. Deze zullen ook op onze Facebookpagina worden geplaatst in een foto-album Pubquiz 2019.


Geslaagde Vrijwilligersavond / Pubquiz 2017!

In-het-zonnetje

Op vrijdagavond 19 mei 2017 organiseerde Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar in samenwerking met gemeente Eersel weer de tweejaarlijkse Vrijwilligersavond. Op deze avond zetten we op een gezellige manier onze vrijwilligers in het zonnetje!

Na het succes in 2015, stond ook deze avond in het teken van een Pubquiz. In MFA De Leenhoef werden de ruim honderd deelnemers warm onthaald! De vrijwilligers vertegenwoordigden 23 organisaties. Enkele organisaties zochten elkaar op, waardoor uiteindelijk 21 teams streden voor de mooie geldprijzen, de eer en vooral voor de gezelligheid.

Na de opening door wethouder Ria van der Hamsvoord, ging de microfoon naar Mariëlle Voermans, coördinator van het Steunpunt en team Eerselvoorelkaar. Zij was de quizmaster voor deze avond, en begeleidde de teams door de 8 vragenrondes.

aardrijkskunde

Van onderwerpen dicht bij huis tot wereldzaken, er kwam van alles aan bod. Veel vragen en hun antwoorden leverden hilariteit op in de zaal. En af en toe moest de jury een rechtvaardig besluit nemen, als er over een antwoord discussie ontstond. We genoten van het enthousiasme waarmee iedereen aan de slag was. Vaak in opperste concentratie, kladblaadjes volschrijvend op zoek naar het juiste antwoord. Maar gokken was gelukkig ook een optie bij de 80 meerkeuzevragen.

Rond 22 uur waren de vragenrondes gespeeld en werden de punten geteld. Ook koos de jury de meest ludieke teamnaam. Dat was nog niet zo eenvoudig! De meeste teams waren behoorlijk creatief geweest. Wat denk je van de Red Hot Trivia Peppers of de Pronte Vrouwkes?
Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Burgemeester Anja Thijs mocht vijf teams blij maken!
De eerste prijs ging naar het team Wentersels Finest, oftewel de vrijwilligers van het Dickens Festijn in Wintelre. Zij kregen een spaarpot mee, gevuld met 250 euro. De tweede prijs was voor de Pierkes (Vrouwenvereniging Lucida en het Gilde uit Steensel), een spaarpot met 100 euro. De 3e prijs, 50 euro in de spaarpot, was voor de Stinselse Pieren (Tennisvereniging Steensel), en de poedelprijs ging naar team Bloem (Zonnebloem Wintelre). Zij kregen een rondje consumptiebonnen voor hun team. De prijs voor de meest ludieke teamnaam ging naar Zorg om Duizel met hun Kanniekwisnie! Zij mochten met een spaarvarken met 25 euro naar huis.
Na afloop van de quiz was er nog gelegenheid om na te borrelen, en daar werd tot laat gebruik van gemaakt. Wij kijken terug op een fantantische avond, en als we de positieve geluiden mogen geloven, de deelnemende vrijwilligers ook!

Op onze facebookpagina van Eerselvoorelkaar hebben we een fotoalbum geplaatst met ongeveer 50 foto's van deze avond. Hieronder een impressie van deze mooie avond.

pubquiz collage