Tips en tricks voor hulpvragers
Ga jij als hulpvrager aan de slag op onze website? Dan is het handig om eerst onze tips door te lezen over het veilig gebruik van onze website.
Jouw gegevens en privacy worden bij een bezoek aan en gebruik van Eerselvoorelkaar door Eerselvoorelkaar en de landelijke partner NLvoorelkaar beschermd en gewaarborgd. Je kunt hier meer over lezen in het privacy statement.
Zelf kun je ook je steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door de regels voor veilig internetten te hanteren: verander regelmatig je wachtwoord, let er op dat je uitlogt wanneer je gebruikt maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Bekijk alle tips over veilig internetgebruik op veiliginternetten.nl.
Wanneer je via Eerselvoorelkaar in contact bent gekomen met een vrijwilliger is het verstandig een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met je veiligheid van belang. Eerselvoorelkaar heeft 10 tips opgesteld die je als richtlijn kunt hanteren.
Handige tips
-
Wanneer je als particulier op zoek bent naar hulp en je zoekt hier ondersteuning bij, dan kunnen wij je hierin ondersteunen en waar nodig in contact brengen met onze samenwerkingspartners in onze gemeente. Neem hier contact met ons op als je hulp nodig hebt.
-
Eerselvoorelkaar werkt met een referentiesysteem. Heeft een hulpaanbieder op jouw hulpvraag gereageerd? Bekijk dan altijd of deze persoon al referenties op onze website heeft.
-
Wil je liever niet gelijk bij thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid, zoals de bibliotheek of een café in de buurt.
-
Vraag de vrijwilliger om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.
-
Ook kun je de vrijwilliger vragen een CV mee te nemen of je van te voren toe te sturen, zodat je dit indien gewenst kunt controleren.
-
Neem een vriend of familielid mee naar het kennismakingsgesprek. Mocht er niemand zijn die je mee kunt nemen, neem dan even contact op met ons om te kijken wat wij hierin voor je kunnen betekenen.
-
Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon in je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?
-
Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.
-
Vraag de hulpaanbieder om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Lees meer over de VOG op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en op onze pagina over de VOG.
-
Houd ons op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem hierover dan direct contact met ons op, we helpen je graag verder.
We wensen je veel succes!