Direct naar de inhoud van deze pagina

Kempenmuseum winnaar museale publieksprijs 2018

Geplaatst op: 05.02.2018

De afgelopen maanden kon er op de website van het Museumkwartier gestemd worden op het beste museum van Nederland. Meer dan 1000 musea waren in de race voor deze gewilde publieksprijs. Kempenmuseum De Acht Zaligheden sleepte de bronzen medaille in de wacht en liet daarmee enkele gerenommeerde musea zoals het Gemeentemuseum in Den Haag achter zich!

Groot feest dus op dinsdagochtend 16 januari in het museum. De prijs werd uitgereikt door Hubmedia onder het toeziend oog van het volledige college van B & W van Eersel. Naast de oorkonde won het museum ook een mooi bedrag om te besteden aan een mediacampagne.

museumkwartier awards

prijs voor museum

De reacties op de website van Museumkwartier waren niet alleen zeer talrijk maar ook zeer lovend. Vooral de gastvrijheid, de prachtig onderhouden tuin en de vele activiteiten voor jong en oud werden geroemd. Een groot compliment voor de vele vrijwilligers die het museum draaiende houden en uiteraard ook een stevige motivatie om het mooie museum in stand te houden. Waarnemend burgemeester Joseph Vos wist dit prachtig onder woorden te brengen in zijn toespraak voor de aanwezige vrijwilligers.

Vanzelfsprekend was deze prijs niet mogelijk zonder de vele positieve reacties van het publiek. Alle medewerkers en vrijwilligers zijn daar dan ook zeer erkentelijk voor. En omdat het feest is, trakteert het museum alle bezoekers in de maand februari op een kopje koffie met iets lekkers, kunt u meteen genieten van de creativiteit van enkele leerlingen van het Rythoviuscollege!


Het Kempenmuseum viert feest! Vier jij dit met hun mee?