Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

Uitnodiging Vrijwilligersavond 2019: vrijdagavond 17 mei Pubquiz in De Smis

Onlangs hebben wij aan ons netwerk van vrijwilligersorganisaties de uitnodiging verstuurd voor de Vrijwilligersavond van gemeente Eersel.
De gemeente is trots op en en dankbaar voor de inzet van de vele vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die in de gemeente actief zijn!
In-het-zonnetjeOm hen in het zonnetje te zetten, organiseert Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar op vrijdag 17 mei aanstaande weer de tweejaarlijkse Vrijwilligersavond. Voor de derde keer in de vorm van een Pubquiz. De eerste 2 quizzen, in 2015 en 2017, waren een doorslaand succes en daar gaan we natuurlijk dit jaar ook weer voor! En natuurlijk zijn er weer prachtige prijzen te verdienen deze avond!
De uitnodiging is bedoeld voor de vrijwilligers in van organisaties die zich in de gemeente inzetten of in de gemeente Eersel wonen.
De pubquiz vindt plaats op vrijdagavond 17 mei aanstaande in dorpshuis De Smis in Duizel. Mocht jouw vrijwilligersorganisatie geen uitnodiging hebben ontvangen: laat het weten! Dan sturen we deze alsnog toe. In de uitnodiging vind je ook de benodigde aanmeldinformatie.

We hopen jullie op 17 mei te zien! En wil je alvast wat inspiratie: een terugblik van de pubquiz in 2017 vind je op Eerselvoorelkaar/vrijwilligersavond. Op onze facebookpagina staat een foto-album waarop je ook alle teams in actie ziet.Secret Santa's in gemeente Eersel

Wij kijken terug op een mooie decembermaand, waarin wij als Secret Santa aan de slag gingen, en er nog veel meer inwoners echte Santa's bleken te zijn!
Weet je het nog? Onze oproep om er voor elkaar te zijn in die donkere decembermaand werd geplaatst in de lokale bladen De Hint, De Kempenaer en PC55. Ook werd coördinator Mariëlle in het Eindhovens Dagblad geïnterviewd. Naar aanleiding van deze artikelen volgden veel leuke reacties op social media, zoals op onze facebookpagina Eerselvoorelkaar. En naast de positieve reacties kwamen er ook acties!

kerstkaarten actieZo werden er heel veel kerstkaarten geschreven voor inwoners die wel een kaartje konden gebruiken. Lucy uit Eersel spande daarbij echt de kroon. Zij maakte 170 kerstkaarten, waarvan wij er 120 hebben mogen uitdelen bij bewoners en cliënten van het RSZK, Lunetzorg en Joriszorg. Lucy heeft zelf 50 kaarten weggebracht naar de cliënten van het RSZK in Kerkebogten.

Ook de leerlingen van juf Daniëlle, van basisschool Wereldwijs in Eersel konden er wat van. Zij maakten allemaal een prachtige kaart voor de Secret Santa actie. En ook die hebben wij mogen rondbrengen. Daarnaast waren er prachtige acties op bijvoorbeeld basisschool Sint Jan in Duizel. Juf Manon wist de hele school ervan te overtuigen om mee te doen met de kerstkaartenactie van het Nationaal Ouderenfonds. De leerlingen hebben ongeveer 120 mooie en ontroerende kaarten gemaakt, die via het Ouderenfonds op de goede plek werden bezorgd.

kerstkaarten sint jan

En dan waren er nog de kersttafels.
Naast de initiatieven van diverse vrijwilligersorganisaties om samen te eten, organiseerde Anne-Marie in Wintelre een open kersttafel bij haar thuis. Er werd met een gezellige groep mensen heerlijk gegeten op kerstavond.
En ook Ton organiseerde een kersttafel in Eersel, waarbij lekker is gesmuld en het goed toeven was.

Er waren meer lieve mensen die aangaven dat zij hun huiskamer tijdens kerstavond of 1 van de 2 kerstdagen wilden openstellen voor gasten. Toch blijkt er nog een drempel te zijn, om je als gast aan te melden. En dat is zo jammer! De kersttafels die dit jaar zijn georganiseerd, waren gezellig, huiselijk en fijn!
Zo leuk om tijdens zo'n feestdag met elkaar te eten en niet alleen. En zo mooi om een keer een ander gesprek te hebben, dan je wellicht anders voert. Je kent de andere gasten niet of niet zo goed, en dat geldt natuurlijk ook voor de gastvrouw- en/of gastheer waarbij je aanschuift. Dat lijkt misschien een beetje gek om bij iemand te gaan eten die je niet kent, maar dat ongemakkelijke gevoel bleek bij de gasten maar heel kort te duren! Iedereen ging met een fijn gevoel naar huis, begrepen wij. Hoe mooi is dat ! We hebben dan ook de intentie om ook voor de komende kerst weer aandacht te besteden hieraan, dus heb je ideeën of weet je nu al: daar schuif ik graag bij aan: neem contact met ons op!

Daarnaast werd deze website goed bezocht in de kerstperiode, en kon je door het invullen van onze ludieke digitale Santa-test achterhalen wat voor Secret Santa jij zelf bent en wat voor vrijwilligerswerk bij je past. De test is nu van de site, maar we hebben nog wel een leuke andere test voor je, zodat je al wat inspiratie krijgt.
En natuurlijk kun je altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies! Want we hopen dat iedereen, ook in dit nieuwe jaar, wil blijven omkijken naar elkaar. Een goede buur zijn voor elkaar en als je wat extra tijd over hebt, vrijwillige inzet voor een ander of voor een (vrijwilligers)organisatie in de buurt! Met meer dan 200 vacatures op www.eerselvoorelkaar.nl met vragen van inwoners, verenigingen, stichtingen en (zorg) organisaties is er altijd iets dat bij je past!


Regeling gratis VOG is uitgebreid per 1 november

vog

Vanaf 1 november 2018 is de regeling voor de gratis VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) uitgebreid. Vanaf deze datum kunnen organisaties voor alle vrijwilligers die werken met kwetsbare mensen een gratis VOG aanvragen. De regeling geldt ook als er sprake is van een kwetsbare situatie.
Meer informatie over de VOG en de mogelijkheden en voorwaarden om in aanmerking te komen voor een gratis VOG vind je op onze speciale infopagina op deze site.Ken je 't Cursushuys al?

Het Cursushuys biedt een continu aanbod van cursussen en trainingen voor mantelzorgers, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de regio.

logo_cursushuys

Iedereen uit Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre kan deelnemen aan de aangeboden trainingen. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Marieke van Manen, 06-19373372 of een e-mail sturen naar mariekevanmanen@cordaadwelzijn.nl

Tip: bezoek ook de website van 't Cursushuys. Je treft daar onder andere een agenda aan van de tot nu toe georganiseerde cursussen en trainingen.Kennis maken?

We nodigen vrijwilligersorganisaties én inwoners die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk of hulp nodig hebben in onze gemeente van harte uit voor een goede bak koffie en een nadere kennismaking met ons team van Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar.
Wij willen iedere vrijwilligersorganisatie én natuurlijk iedereen die vrijwilligerswerk wil doen, of hulp nodig heeft, waar nodig en mogelijk ondersteunen.

Koffie

En wat werkt dan beter dan een goed gesprek, waarin we met elkaar kunnen bespreken wat er speelt, waar je (als organisatie) tegen aan loopt en welke mogelijkheden wij hebben om hierin te helpen. Kortom: neem gerust contact met ons op!
Is jouw vrijwilligersorganisatie al AVG-proof?

cartoon privacy

Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Nu is overal in de EU dezelfde privacywetgeving van kracht. Deze regels gelden ook voor alle vrijwilligersorganisaties, zoals (sport)verenigingen en welzijnsstichtingen. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Kijk op onze handige informatiepagina over de AVG om hier meer over te weten te komen. Onze tip: is jouw organisatie nog niet AVG-proof: wacht niet, en ga er zo snel mogelijk mee aan de slag!


Wist je dat er ook een handige webapp voor je smartphone of tablet is?

Gebruik je Eerselvoorelkaar op je smartphone of tablet, dan kun je heel eenvoudig gebruik maken van de nieuwe (web)app. De (web)app biedt je alle voordelen van een app: gemakkelijk, eenvoudig en snel gebruik maken van de diensten onze website. Met het voordeel dat je de app niet hoeft te downloaden in je appstore. Hoe werkt dat dan? Je bezoekt eerst de website op je tablet of telefoon. Vervolgens is het belangrijk dat je de cookies accepteert. Dat kan door te klikken naar een andere pagina op de website of de cookiemelding afsluit. Als je een tweede pagina bezoekt, zal na 5 seconden de melding komen om de app op je telefoon of tablet te zetten. Er wordt dan een app-icoontje aangemaakt op het startscherm van de telefoon of tablet, makkelijk herkenbaar aan de groen-witte E van Eerselvoorelkaar.

Mocht je de app niet meer willen gebruiken, kun je de app op dezelfde wijze verwijderen als andere apps.

Als je een account hebt en je gebruikt Eerselvoorelkaar op smartphone of tablet, dan kun je ook pushberichten ontvangen als je wil. Berichtjes van de website en interessante vragen en aanbod worden direct naar je telefoon of tablet doorgezet (net zoals bij What's App) zodat reageren veel gemakkelijker en sneller wordt. Pushberichten werken nog niet op alle typen telefoons en browsers. Pushberichten kun je ook weer makkelijk uitzetten, via je instellingen op je telefoon.


Dementievriendelijke gemeente Eersel

Dementievriendelijke gemeente EerselDe gemeente Eersel zet zich, samen met diverse partners, in om een dementievriendelijke gemeente te worden. Een gemeente waar iedereen die dementie heeft of op andere wijze met dementie te maken heeft, zich thuis voelt en onderdeel kan blijven uitmaken van de samenleving.

Op deze website is een aparte pagina gemaakt in het menu waar je alle info vindt over Eersel als dementievriendelijke gemeente. Iedere stap die hierin wordt gezet, kun je daar volgen. Neem dus geregeld een kijkje!

Voor meer informatie kun je terecht bij Trudy van Hoef van de gemeente Eersel. Zij is te bereiken via het telefoonnummer (0497)531376 of via het e-mailadres: t.vanhoef@eersel.nl.


Presentaties en informatie over Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar

Het team van Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar promoot met veel enthousiasme de vele mogelijkheden die het steunpunt en de website Eerselvoorelkaar.nl bieden als het gaat om vrijwilligerswerk en het ondersteunen van verenigingen, organisaties, hulpvragers en aanbieders.
Naast promotiemateriaal zoals posters, folders en publicaties / persberichten hebben we ook verschillende powerpointpresentaties gemaakt, die we graag komen presenteren.
Organiseer je als (vrijwilligers)organisatie binnenkort een (jaar)vergadering of themabijeenkomst en wil je je leden of achterban informeren over vrijwilligerswerk, denk dan ook eens aan Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar en nodig ons uit!

De website Eerselvoorelkaar.nl is een handige website voor (vrijwilligers)organisaties als zij nieuwe vrijwilligers zoeken en/of willen laten zien wat ze als organisatie zelf kunnen betekenen voor bewoners. Ook biedt de website een handige gratis plek om aankondigingen en prikbordberichten te plaatsen en cursussen te promoten.
Daarnaast kun je via de website op een veilige en toegankelijke manier voor jezelf of voor een ander een vrijwilliger, hulp of maatje vinden. Wil je zelf als vrijwilliger aan de slag, dan is de website de plek om je hulpaanbod bekend te maken.
Hoe het werkt, komen we je graag vertellen!
Daarnaast hebben we ook informatiemateriaal beschikbaar dat we graag ter beschikking stellen, zowel in papieren vorm als digitaal.
Neem gerust contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook mailen naar m.voermans@eersel.nl .

Wie weet tot ziens!


Twee handleidingen en een eigen helpcentrum voor Eerselvoorelkaar beschikbaar!

Naast ons handige helpcentrum, waar je echt op alle vragen wel een antwoord vindt, hebben we ook twee handige handleidingen op de website hebben staan waarmee je makkelijk aan de slag kunt met Eerselvoorelkaar.

We hebben een stappenplan voor organisaties en een stappenplan voor particulieren.
Beide handleidingen zijn ook als pdf beschikbaar.
Je kunt hier de pdf downloaden voor organisaties en de pdf voor particulieren.Drie onderwerpen staan centraal in het stappenplan:

  • hoe registreer je jezelf en/of je organisatie op de website
  • hoe plaats je een hulpvraag of je hulpaanbod
  • en op welke wijze beheer je ontvangen berichten, geplaatste hulpvragen, geplaatst hulpaanbod, bedankjes & aanbevelingen, bewaarde hulpvragen en aanbod, je profiel en je instellingen

Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact met ons op.


Wil je geen enkel nieuwsbericht missen?

Eerselvoorelkaar vind je ook op Facebook en Twitter!Nieuwtjes en actualiteiten over Eerselvoorelkaar, zorg, welzijn en leefbaarheid in gemeente Eersel plaatsen we vooral op onze Facebookpagina en op Twitter. Like en volg ons daar en mis niets meer!Klik op onderstaande linken of bezoek de pagina's via de facebook- en twittericoontjes die onderaan iedere pagina op deze website staan.

www.facebook.com/EerselvElkaar

www.twitter.com/EerselvElkaar