Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

Mooi artikel in het Eindhovens Dagblad over Dé Vrijwilligersmarkt én Eerselvoorelkaar

Eerselvoorelkaar vrijwilligersmarkt ED 21 maart 2017

Noteer alvast: vrijdag 31 maart Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen
Op vrijdag 31 maart aanstaande is het zover. Dan wordt Dé grote vrijwilligersmarkt voor de Kempen georganiseerd. Je bent tussen 16 uur en 19 uur van harte welkom in De Muzenval in Eersel. De markt is natuurlijk gratis te bezoeken.

poster vrijwilligersmarkt 31 maart Muzenval

Op de markt ontvangen bijna 40 uiteenlopende organisaties en verenigingen je, om je te informeren over de mogelijkheden die er bij hun zijn om vrijwilligerswerk te doen. Daarbij is er ook veel aandacht voor de maatschappelijke stages en vrijwilligerswerk voor jongeren. En natuurlijk zijn de vrijwilligerssteunpunten van de gemeente Eersel, Bergeijk en Bladel aanwezig. Zij hebben een uitgebreid aanbod, ook van organisaties die niet op de markt zelf vertegenwoordigd zijn, en kunnen je ook informeren over onderwerpen waarmee je te maken kunt krijgen, als je vrijwilligerswerk wil gaan doen, of al doet.Of het nu gaat om een vrijwilligersvergoeding, een uitkering en vrijwilligerswerk of de vrijwilligersverzekering. Of je wilt eens sparren over wat er bij jouw talenten en interesses zou kunnen passen...ze helpen je graag op weg.

En je weet het, vrijwilligerswerk komt in alle soorten en maten. Van eenmalig ondersteunen bij een activiteit of evenement tot het doen van je maatschappelijke stage, helpen bij een sportvereniging of in een bestuur van een organisatie gaan. Er is altijd wel iets dat bij je past.

De komende tijd informeren we je op allerlei manieren over de markt, maar voor nu: zet de datum in je agenda, en kom vooral langs! Wil je meer informatie over de markt, of over vrijwilligerswerk? Mail ons, we helpen je graag.


Er is weer een leuke nieuwsbrief verschenen!

Vlak voor de kerstvakantie verscheen de laatste nieuwsbrief . In die nieuwsbrief vertellen we je meer over de verschillende activiteiten die we in 2017 voor jullie organiseren. Daarnaast hebben we leuk en handig nieuws over Eerselvoorelkaar en de waardering van onze mantelzorgers in de gemeente. Ook vind je in de nieuwsbrief enkele praktische tips en nieuwtjes die we graag met je delen.
We hopen jullie dit jaar bij onze activiteiten tegen te komen.


Nieuw! Een handige webapp voor je smartphone of tablet.

Eerselvoorelkaar heeft handige (web)app!Gebruik je Eerselvoorelkaar op je smartphone of tablet, dan kun je heel eenvoudig gebruik maken van de nieuwe (web)app. De (web)app biedt je alle voordelen van een app: gemakkelijk, eenvoudig en snel gebruik maken van de diensten onze website. Met het voordeel dat je de app niet hoeft te downloaden in je appstore. Hoe werkt dat dan? Je bezoekt eerst de website op je tablet of telefoon. Vervolgens is het belangrijk dat je de cookies accepteert. Dat kan door te klikken naar een andere pagina op de website of de cookiemelding afsluit. Als je een tweede pagina bezoekt, zal na 5 seconden de melding komen om de app op je telefoon of tablet te zetten. Er wordt dan een app-icoontje aangemaakt op het startscherm van de telefoon of tablet, makkelijk herkenbaar aan de groen-witte E van Eerselvoorelkaar.

Mocht je de app niet meer willen gebruiken, kun je de app op dezelfde wijze verwijderen als andere apps.

Als je een account hebt en je gebruikt Eerselvoorelkaar op smartphone of tablet, dan kun je ook pushberichten ontvangen als je wil. Berichtjes van de website en interessante vragen en aanbod worden direct naar je telefoon of tablet doorgezet (net zoals bij What's App) zodat reageren veel gemakkelijker en sneller wordt. Pushberichten werken nog niet op alle typen telefoons en browsers. Pushberichten kun je ook weer makkelijk uitzetten, via je instellingen op je telefoon.

Mooie resultaten en een flinke uitdaging voor Eerselvoorelkaar!

Het gaat goed met Eerselvoorelkaar en dat nieuws delen we graag. Toch zijn we er nog niet...er zijn nog een heleboel uitdagingen waar we graag mee aan de slag gaan.

Uit onderzoek van onze grote zus, het digitale platform NLvoorelkaar blijkt dat vrijwel iedereen iemand buiten zijn of haar eigen huishouden wil helpen. En daar willen ze als het nodig is, ook iedere week tijd voor vrijmaken. Maar in praktijk blijven veel van deze uren onbenut. Onze belangrijkste uitdaging is dan ook het aanspreken van deze potentiële vrijwilligers in gemeente Eersel. Wat kunnen we doen om het makkelijker te maken daadwerkelijk in actie te komen en iets voor elkaar te doen? Je leest het in dit persbericht.

Je kunt via de website daadwerkelijk passend vrijwilligerswerk vinden. Een aantal prachtige ervaringen delen we graag....kijk daarvoor bijvoorbeeld op de pagina met ervaringsverhalen of lees het leuke artikel over Eerselvoorelkaar in het Eindhovens Dagblad dat op 20 juli 2016 verscheen (of zie hieronder). Nu alleen nog even over de drempel stappen en aan de gang gaan. Er staan al heel wat hulpvragen op de website, waar de hulp van een vrijwilliger heel erg welkom is.
We ondersteunen bewoners en organisaties daar graag bij!Dementievriendelijke gemeente Eersel

De gemeente Eersel zet zich, samen met diverse partners, in om een dementievriendelijke gemeente te worden. Een gemeente waar iedereen die dementie heeft of op andere wijze met dementie te maken heeft, zich thuis voelt en onderdeel kan blijven uitmaken van de samenleving.

Op deze website is een aparte pagina gemaakt in het menu waar je alle info vindt over Eersel als dementievriendelijke gemeente. Iedere stap die hierin wordt gezet, kun je daar volgen. Neem dus geregeld een kijkje!

Voor meer informatie kun je terecht bij Trudy van Hoef van de gemeente Eersel. Zij is te bereiken via het telefoonnummer (0497)531376 of via het e-mailadres: t.vanhoef@eersel.nl.


Presentatie over Eerselvoorelkaar

Het team van Eerselvoorelkaar promoot met veel enthousiasme de vele mogelijkheden die de website Eerselvoorelkaar.nl biedt.
Naast promotiemateriaal zoals posters, folders en publicaties / persberichten hebben we ook verschillende powerpointpresentaties gemaakt, die we graag komen presenteren.
Organiseer je als (vrijwilligers)organisatie binnenkort een (jaar)vergadering of themabijeenkomst en wil je je leden of achterban informeren, denk dan ook eens aan Eerselvoorelkaar en nodig ons uit!

De website Eerselvoorelkaar.nl is een handige website voor (vrijwilligers)organisaties als zij nieuwe vrijwilligers zoeken en/of willen laten zien wat ze als organisatie zelf kunnen betekenen voor bewoners. Ook biedt de website een handige gratis plek om aankondigingen en prikbordberichten te plaatsen en cursussen te promoten.
Daarnaast kun je via de website op een veilige en toegankelijke manier voor jezelf of voor een ander een vrijwilliger, hulp of maatje vinden. Wil je zelf als vrijwilliger aan de slag, dan is de website de plek om je hulpaanbod bekend te maken.
Hoe het werkt, komen we je graag vertellen!
Daarnaast hebben we ook informatiemateriaal beschikbaar dat we graag ter beschikking stellen, zowel in papieren vorm als digitaal.
Neem gerust contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook mailen naar m.voermans@eersel.nl .

Wie weet tot ziens!


Twee handleidingen en een eigen helpcentrum voor Eerselvoorelkaar beschikbaar!

Naast ons handige helpcentrum, waar je echt op alle vragen wel een antwoord vindt, hebben we ook twee handige handleidingen op de website hebben staan waarmee je makkelijk aan de slag kunt met Eerselvoorelkaar.

We hebben een stappenplan voor organisaties en een stappenplan voor particulieren.
Beide handleidingen zijn ook als pdf beschikbaar.
Je kunt hier de pdf downloaden voor organisaties en de pdf voor particulieren.


Drie onderwerpen staan centraal in het stappenplan:

  • hoe registreer je jezelf en/of je organisatie op de website
  • hoe plaats je een hulpvraag of je hulpaanbod
  • en op welke wijze beheer je ontvangen berichten, geplaatste hulpvragen, geplaatst hulpaanbod, bedankjes & aanbevelingen, bewaarde hulpvragen en aanbod, je profiel en je instellingen

Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact met ons op.


Wil je geen enkel nieuwsbericht missen?

Eerselvoorelkaar vind je ook op Facebook en Twitter!Nieuwtjes en actualiteiten over Eerselvoorelkaar, zorg, welzijn en leefbaarheid in gemeente Eersel plaatsen we vooral op onze Facebookpagina en op Twitter. Like en volg ons daar en mis niets meer!

Klik op onderstaande linken of bezoek de pagina's via de facebook- en twittericoontjes die onderaan iedere pagina op deze website staan.


www.facebook.com/EerselvElkaar

www.twitter.com/EerselvElkaar