Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

steunpunt vrijwilligerswerk gesloten tijdens carnaval

Tijdens de carnavalsvakantie is het steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar gesloten. Natuurlijk is onze website altijd online. Je vindt hier veel informatie over vrijwilligerswerk, de vragen naar en het aanbod van vrijwilligers en nog veel meer. Heb je in de vakantieproblemen vragen over het maken van een account of heb je technische vragen over het gebruik van de website? Kijk dan eerst bij de veelgestelde vragen. Kom je er niet uit, neem dan contact op met de helpdesk van onze landelijke partner Nlvoorelkaar. Op onze contactpagina vind je het telefoonnummer van de helpdesk. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar. Wij staan maandag 19 februari weer voor je klaar. Fijne vakantie allemaal!

Doe je ook mee met NLdoet?

nldoet fotoOp vrijdag 9 en zaterdag 10 maart organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Nldoet zet, net als Eerselvoorelkaar, vrijwilligerswerk in de spotlights! We nodigen dan ook graag iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Op dit moment zijn er al meer dan 10 klussen in gemeente Eersel aangemeld, en bij verschillende klussen zoeken ze nog vrijwilligers. Wie weet zit er wat voor je bij! Ook scholen en bedrijven kunnen meedoen. Meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek op de website een leuke klus bij jou in de buurt en meld je aan. Alleen, of nog leuker met je sportclub, collega's of familie!

En een handige tip voor de mensen die een klus organiseren en nog vrijwilligers zoeken: zet je vraag voor vrijwilligers ook op onze website. Daarmee vergroot je de kans dat je op 9 of 20 maart je klusteam compleet hebt!


Is jouw vrijwilligersorganisatie al AVG-proof?

cartoon privacy

Vanaf 25 mei aanstaande is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Vanaf dat moment is overal in de EU dezelfde privacywetgeving van kracht. Deze regels gelden ook voor alle vrijwilligersorganisaties, zoals (sport)verenigingen en welzijnsstichtingen. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Kijk op onze handige informatiepagina over de AVG om hier meer over te weten te komen. Onze tip: wacht niet, en ga er zo snel mogelijk mee aan de slag!


Hoe staat het met je goede voornemens voor 2018?

goede voornemens

Oud en nieuw ligt al weer even achter ons. We zijn dan ook benieuwd hoe het met je goede voornemens is.
Had jij ook bedacht dat je dit jaar aan de slag wilt met vrijwilligerswerk? Iets voor een ander doen? Of een club of vereniging in je buurt? Maar je weet niet wat bij je past? Of misschien heb je al een beetje op de website gekeken, maar vind je het computersysteem toch wat ingewikkeld. Of misschien is die drempel toch hoger dan je dacht.
Kom dan langs voor een persoonlijk gesprek! Wij helpen je graag om uit te zoeken wat voor activiteiten bij je passen, en laten je het aanbod zien van de vele verenigingen en organisaties in de buurt. Ook als je liever iemand persoonlijk helpt, ben je bij ons op het goede adres. We hebben namelijk ook verschillende vragen van individuele bewoners op de website staan.

loesje, volgens mij wordt dit een heel goed jaar

En zit er tussen de bijna 200 vragen toch niets dat je aanspreekt? Dan kun je ook je eigen aanbod op de website plaatsen. Waar nodig denken we met je mee. Kortom: laat de voornemens achter je en begin nu! Je bent van harte welkom bij ons voor die eerste stap! Kijk op onze contactpagina voor onze bereikbaarheidsgegevens en stap over die drempel!Gemeente Eersel bedankt mantelzorgers!

mantelzorg waardering kaart bloemenMantelzorgers zijn onmisbaar en gemeente Eersel waardeert hun inzet dan ook zeer. Daarom hebben alle mantelzorgers die bij de gemeente Eersel bekend zijn, in week 47 via de post een bedankkaart met een kleine attentie ontvangen. We willen daarmee onze waardering en dankbaarheid uitspreken aan iedereen die zich inzet om voor zijn of haar naaste(n) te zorgen.

Wil je meer weten over mantelzorg en mantelzorgondersteuning? Kijk dan op op onze mantelzorgpagina's..

Geslaagde Vrijwilligersavond / Pubquiz!

In-het-zonnetje

Op vrijdagavond 19 mei organiseerde Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel / Team Eerselvoorelkaar in samenwerking met gemeente Eersel weer de tweejaarlijkse Vrijwilligersavond. Op deze avond zetten we op een gezellige manier onze vrijwilligers in het zonnetje!

Na het succes in 2015, stond ook deze avond in het teken van een Pubquiz. In MFA De Leenhoef werden de ruim honderd deelnemers warm onthaald! De vrijwilligers vertegenwoordigden 23 organisaties. Enkele organisaties zochten elkaar op, waardoor uiteindelijk 21 teams streden voor de mooie geldprijzen, de eer en vooral voor de gezelligheid.

Na de opening door wethouder Ria van der Hamsvoord, ging de microfoon naar Mariëlle Voermans, coördinator van het Steunpunt en team Eerselvoorelkaar. Zij was de quizmaster voor deze avond, en begeleidde de teams door de 8 vragenrondes.

aardrijkskunde

Van onderwerpen dicht bij huis tot wereldzaken, er kwam van alles aan bod. Veel vragen en hun antwoorden leverden hilariteit op in de zaal. En af en toe moest de jury een rechtvaardig besluit nemen, als er over een antwoord discussie ontstond. We genoten van het enthousiasme waarmee iedereen aan de slag was. Vaak in opperste concentratie, kladblaadjes volschrijvend op zoek naar het juiste antwoord. Maar gokken was gelukkig ook een optie bij de 80 meerkeuzevragen.

Rond 22 uur waren de vragenrondes gespeeld en werden de punten geteld. Ook koos de jury de meest ludieke teamnaam. Dat was nog niet zo eenvoudig! De meeste teams waren behoorlijk creatief geweest. Wat denk je van de Red Hot Trivia Peppers of de Pronte Vrouwkes?
Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Burgemeester Anja Thijs mocht vijf teams blij maken!
De eerste prijs ging naar het team Wentersels Finest, oftewel de vrijwilligers van het Dickens Festijn in Wintelre. Zij kregen een spaarpot mee, gevuld met 250 euro. De tweede prijs was voor de Pierkes (Vrouwenvereniging Lucida en het Gilde uit Steensel), een spaarpot met 100 euro. De 3e prijs, 50 euro in de spaarpot, was voor de Stinselse Pieren (Tennisvereniging Steensel), en de poedelprijs ging naar team Bloem (Zonnebloem Wintelre). Zij kregen een rondje consumptiebonnen voor hun team. De prijs voor de meest ludieke teamnaam ging naar Zorg om Duizel met hun Kanniekwisnie! Zij mochten met een spaarvarken met 25 euro naar huis.
Na afloop van de quiz was er nog gelegenheid om na te borrelen, en daar werd tot laat gebruik van gemaakt. Wij kijken terug op een fantantische avond, en als we de positieve geluiden mogen geloven, de deelnemende vrijwilligers ook!

Op onze facebookpagina van Eerselvoorelkaar hebben we een fotoalbum geplaatst met ongeveer 50 foto's van deze avond. Hieronder een impressie van deze mooie avond.

pubquiz collage

Terugblik op een geslaagde en bijzondere Vrijwilligersmarkt voor de Kempen

Vrijdag 31 maart was het zover. De eerste Vrijwilligersmarkt voor de gemeenten Eersel, Bergeijk en Bladel. En vast niet de laatste, want het was een daverend succes!

De markt vond plaats in de grote zaal van De Muzenval in Eersel. Dat bleek de perfecte locatie voor de prachtig ingerichte standjes en tafels van de 45 deelnemende organisaties. Om 16 uur startte de markt met een welkomstwoord van wethouder Ria van der Hamsvoord en daarna konden de vele bezoekers tot 19 uur inspiratie opdoen en in gesprek gaan met de organisaties.

Er was voor ieder wat wils. Van zorgorganisatie tot kinderboerderij, van vluchtelingenwerk tot museum. Ook was er keus genoeg in type vrijwilligerswerk en de gevraagde ureninzet. Zo kun je eenmalig aan de slag bij een evenement zoals de multiculinair Summer Fair of de Avond4daagse maar ook iedere week als maatje iets gaan doen met een bewoner van een zorgorganisatie. En van praktische inzet als helpen in een moestuin tot een bestuursfunctie bij een stichting. Kortom....het aanbod op de markt liet zien dat vrijwilligerswerk echt in alle soorten en maten komt.

Daarnaast informeerden de drie vrijwilligersbureaus de bezoekers over hun dienstverlening aan organisaties en bewoners. En natuurlijk kon je bij hun terecht voor een overzicht van de honderden vacatures in de Kempen. Ook ISD De Kempen was aanwezig. De dames gaven uitleg over vrijwilligerswerk in combinatie met een uitkering. Waar liggen je kansen als je een uitkering ontvangt, en waar kun je en waar moet je rekening mee houden in deze situatie? Want ook als je een uitkering ontvangt, zijn er veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Een mooie manier om zinvol bezig te zijn, (werk)ervaring en contacten op te doen.

De markt was er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jongeren. Naast de al bekende maatschappelijke stages was er veel informatie over het nieuwe scholenprogramma Young Impact, waarmee de derdejaars leerlingen van het Rythovius College op 4 april zijn gestart. De inspiratiewand vol met actueel aanbod aan stageplaatsen liet zien dat er in gemeente Eersel en omgeving al heel wat mogelijkheden zijn om als jongere hét verschil te maken.

Er ontstonden mooie verbindingen op de markt. Niet alleen tussen bewoners die als vrijwilliger aan de slag willen en organisaties die nieuwe vrijwilligers zoeken, maar ook tussen organisaties onderling. De eerste afspraken voor een nadere kennismaking en mogelijke samenwerking zijn al gemaakt!

Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen is een initiatief van team Eerselvoorelkaar / Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel. De markt werd georganiseerd in samenwerking met de (gemeentelijke) Vrijwilligersbureaus van Bladel en Bergeijk, GOW Welzijnswerk, RSZK, Lunet zorg en Joris zorg en in fijne medewerking met De Muzenval. De deelnemende organisaties werden tijdens de markt voorzien van koffie/thee en lekkere hapjes. Jumbo Jan Daris voorzag de deelnemers rond etenstijd van soep en broodjes en de vele tafels werden opgevrolijkt door prachtige bloemen van Bloemsierkunst Verbakel. Alles bij elkaar werd het een sfeervolle markt, die beslist voor herhaling vatbaar is.

vrijwilligersmarkt overzichtsfotoMooi artikel in het Eindhovens Dagblad over Dé Vrijwilligersmarkt én Eerselvoorelkaar

Eerselvoorelkaar vrijwilligersmarkt ED 21 maart 2017Wist je dat er ook een handige webapp voor je smartphone of tablet is?

Gebruik je Eerselvoorelkaar op je smartphone of tablet, dan kun je heel eenvoudig gebruik maken van de nieuwe (web)app. De (web)app biedt je alle voordelen van een app: gemakkelijk, eenvoudig en snel gebruik maken van de diensten onze website. Met het voordeel dat je de app niet hoeft te downloaden in je appstore. Hoe werkt dat dan? Je bezoekt eerst de website op je tablet of telefoon. Vervolgens is het belangrijk dat je de cookies accepteert. Dat kan door te klikken naar een andere pagina op de website of de cookiemelding afsluit. Als je een tweede pagina bezoekt, zal na 5 seconden de melding komen om de app op je telefoon of tablet te zetten. Er wordt dan een app-icoontje aangemaakt op het startscherm van de telefoon of tablet, makkelijk herkenbaar aan de groen-witte E van Eerselvoorelkaar.

Mocht je de app niet meer willen gebruiken, kun je de app op dezelfde wijze verwijderen als andere apps.

Als je een account hebt en je gebruikt Eerselvoorelkaar op smartphone of tablet, dan kun je ook pushberichten ontvangen als je wil. Berichtjes van de website en interessante vragen en aanbod worden direct naar je telefoon of tablet doorgezet (net zoals bij What's App) zodat reageren veel gemakkelijker en sneller wordt. Pushberichten werken nog niet op alle typen telefoons en browsers. Pushberichten kun je ook weer makkelijk uitzetten, via je instellingen op je telefoon.


Dementievriendelijke gemeente Eersel

De gemeente Eersel zet zich, samen met diverse partners, in om een dementievriendelijke gemeente te worden. Een gemeente waar iedereen die dementie heeft of op andere wijze met dementie te maken heeft, zich thuis voelt en onderdeel kan blijven uitmaken van de samenleving.

Op deze website is een aparte pagina gemaakt in het menu waar je alle info vindt over Eersel als dementievriendelijke gemeente. Iedere stap die hierin wordt gezet, kun je daar volgen. Neem dus geregeld een kijkje!

Voor meer informatie kun je terecht bij Trudy van Hoef van de gemeente Eersel. Zij is te bereiken via het telefoonnummer (0497)531376 of via het e-mailadres: t.vanhoef@eersel.nl.


Presentatie over Eerselvoorelkaar

Het team van Eerselvoorelkaar promoot met veel enthousiasme de vele mogelijkheden die de website Eerselvoorelkaar.nl biedt.
Naast promotiemateriaal zoals posters, folders en publicaties / persberichten hebben we ook verschillende powerpointpresentaties gemaakt, die we graag komen presenteren.
Organiseer je als (vrijwilligers)organisatie binnenkort een (jaar)vergadering of themabijeenkomst en wil je je leden of achterban informeren, denk dan ook eens aan Eerselvoorelkaar en nodig ons uit!

De website Eerselvoorelkaar.nl is een handige website voor (vrijwilligers)organisaties als zij nieuwe vrijwilligers zoeken en/of willen laten zien wat ze als organisatie zelf kunnen betekenen voor bewoners. Ook biedt de website een handige gratis plek om aankondigingen en prikbordberichten te plaatsen en cursussen te promoten.
Daarnaast kun je via de website op een veilige en toegankelijke manier voor jezelf of voor een ander een vrijwilliger, hulp of maatje vinden. Wil je zelf als vrijwilliger aan de slag, dan is de website de plek om je hulpaanbod bekend te maken.
Hoe het werkt, komen we je graag vertellen!
Daarnaast hebben we ook informatiemateriaal beschikbaar dat we graag ter beschikking stellen, zowel in papieren vorm als digitaal.
Neem gerust contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook mailen naar m.voermans@eersel.nl .

Wie weet tot ziens!


Twee handleidingen en een eigen helpcentrum voor Eerselvoorelkaar beschikbaar!

Naast ons handige helpcentrum, waar je echt op alle vragen wel een antwoord vindt, hebben we ook twee handige handleidingen op de website hebben staan waarmee je makkelijk aan de slag kunt met Eerselvoorelkaar.

We hebben een stappenplan voor organisaties en een stappenplan voor particulieren.
Beide handleidingen zijn ook als pdf beschikbaar.
Je kunt hier de pdf downloaden voor organisaties en de pdf voor particulieren.


Drie onderwerpen staan centraal in het stappenplan:

  • hoe registreer je jezelf en/of je organisatie op de website
  • hoe plaats je een hulpvraag of je hulpaanbod
  • en op welke wijze beheer je ontvangen berichten, geplaatste hulpvragen, geplaatst hulpaanbod, bedankjes & aanbevelingen, bewaarde hulpvragen en aanbod, je profiel en je instellingen

Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact met ons op.


Wil je geen enkel nieuwsbericht missen?

Eerselvoorelkaar vind je ook op Facebook en Twitter!Nieuwtjes en actualiteiten over Eerselvoorelkaar, zorg, welzijn en leefbaarheid in gemeente Eersel plaatsen we vooral op onze Facebookpagina en op Twitter. Like en volg ons daar en mis niets meer!Klik op onderstaande linken of bezoek de pagina's via de facebook- en twittericoontjes die onderaan iedere pagina op deze website staan.

www.facebook.com/EerselvElkaar

www.twitter.com/EerselvElkaar