Direct naar de inhoud van deze pagina

Stien gaat voor dé match!

Vrijwilligerswerk bij Lunet zorg..welkom en gewaardeerd!

"Dagelijks staan 2.500 professionals en ruim 1.100 vrijwilligers voor meer dan 2.800 cliënten klaar. Fantastisch als je daarover nadenkt!"

Lunet zorg ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie heeft bijna 100 locaties in de hele regio, waaronder locaties in Vessem, Eersel en Duizel. De Donksbergen is daarvan de grootste en bekendste locatie in onze gemeente. Stien Bloks is consulent vrijwilligerswerk bij Lunet zorg. "Ruim 2.800 cliënten van alle leeftijden rekenen op ons voor wonen en werk, dagbesteding en vrije tijd, voor 24/7 intensieve zorg of beperkte, incidentele ondersteuning. Binnen die grote club ben ik onder andere verantwoordelijk voor werving, selectie en het matchen van vrijwilligers met de vacatures.
Ik vind het fijn om met vrijwilligers te werken. Het is een mooie uitdaging om de juiste match te maken. Vrijwilligers moeten niets, maar willen dit werk graag doen. Ieder vanuit zijn of haar eigen persoonlijke motivatie."

Vrijwilligerswerk bij Lunet zorg...over de drempel?

Om vrijwilligers te vinden voor de locaties in gemeente Eersel maakt Stien veel gebruik van de website www.eerselvoorelkaar.nl. "Ik vind de website overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Gelukkig wordt de website goed bezocht, en bekijken veel mensen de vacatures. Dat resulteert dan ook geregeld in een match. Maar we zijn er nog niet. Voor de vele cliënten in de gemeente Eersel heb ik vrijwel altijd meer dan 60 vacatures op de website staan, dus ik hoop dat ik mensen die nieuwsgierig zijn of meer willen weten over vrijwilligerswerk bij Lunet zorg, toch over de drempel kan helpen om vrijblijvend kennis te maken met mij en onze organisatie. Dat kan bijvoorbeeld via de website Eerselvoorelkaar, waarmee je op je eigen tijd contact met me kunt zoeken."

Uiteenlopende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

"We bieden uiteenlopende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Op de website en als organisatie. Zo kun je als maatje worden gekoppeld aan een cliënt. En wil je liever met een groep bewoners aan de slag, dan kan dat ook. Bijvoorbeeld in de disco, met de wandelclub, kookclub of mediatheek. Of je gaat mee als vrijwilliger met bijvoorbeeld de dagtochten die ons reisbureau organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook kun je aan de slag op de plek waar cliënten zelf wonen, of op de dagbesteding. En wil je niet rechtstreeks activiteiten ondernemen met onze cliënten, maar wel vrijwilligerswerk doen bij ons, dan hebben we ook allerlei mogelijkheden. Denk aan helpen bij klusjes en onderhoud in de tuin of chauffeur zijn. Kortom: er is eigenlijk altijd wel iets dat bij je past. En belangrijk om te weten: vrijwilligers worden door ons goed begeleid. Ook werken we met een proeftijd van 2 tot 6 maanden. Dan kun je echt kijken of dit vrijwilligerswerk je ligt.
Vrijwilligers zijn voor Lunet zorg een welkome en gewaardeerde aanvulling op de professionele ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. "Je geeft als vrijwilliger emotionele en praktische steun en betrekt de cliënten bij de maatschappij. En we zien bij onze vrijwilligers dat zij er ook veel voor terug krijgen. Het is iedere keer weer fijn om van vrijwilligers te horen dat zij ook een heel voldaan en positief gevoel overhouden aan hun vrijwilligerswerk. Naast een zinvolle tijdsbesteding, benut je je talenten, doe je nieuwe ervaringen, contacten en vriendschappen op. Dat is heel waardevol."

Wil je weten wat je allemaal kunt doen bij Lunet zorg? Klik dan hier voor alle vacatures.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen