Direct naar de inhoud van deze pagina

Irma voor iets kei leuks!

"Je kiest toch met je gevoel iets wat bij je past"

“Ik zoek kei leuk vrijwilligerswerk”

Irma plaatste deze oproep op de website Eerselvoorelkaar.nl.

Kei leuk vrijwilligerswerk bleek er in de gemeente Eersel meer dan genoeg te zijn! Irma kreeg veel reacties en koos uiteindelijk voor een vraag van het Streekmuseum. "Omdat hun reactie zo warm was. Je kiest toch met je gevoel iets wat bij je past".

Vrijwilligerswerk was Irma niet onbekend. Haar creatieve kant kon ze kwijt in de schilderles met dementerende ouderen of uitstapjes met de Zonnebloem. "Maar ik ging op zoek naar 'gewoon' kei leuk vrijwilligerswerk. De vraag van het museum sprak me direct aan. Door mijn opleiding kon ik alle kanten op en heb ik gekozen voor de receptie. Als gastvrouw verwelkom ik de bezoekers, maak ze wegwijs en beantwoord ik vragen."

“Waarom dit vrijwilligerswerk zo leuk is?"

"Twee redenen. Bij het museum ben ik gewoon Irma. Ik sta daar als mezelf. Zo kun je je persoonlijke situatie even loslaten. Ten tweede houd ik van de diversiteit. In het museum komen zoveel verschillende mensen. Je weet nooit wat je de rest van de middag gaat beleven".

"Iets voor elkaar doen levert je zoveel op."

"Je hoeft niet altijd betaald te worden om ergens iets aan over te houden. De dankbaarheid is vaak enorm en zo mooi! En natuurlijk het plezier wat je er met z'n allen aan beleeft. Ik vind dus dat iedereen dat zou moeten doen. Eerselvoorelkaar is de perfecte plek om je aanbod kenbaar te maken. Ik kreeg veel reacties en kon zo kiezen wat er echt bij mij past. Ik ben dus helemaal blij!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen