Direct naar de inhoud van deze pagina

Ellen voor extra aandacht

“Iemand een glimlach en een mooie dag bezorgen"

“Van dit vrijwilligerswerk word ik heel blij."

"Ik kijk er iedere week echt naar uit. Mijn advies...ga het gewoon eens zelf proberen. Je krijgt er zoveel voor terug!"
Deze enthousiaste woorden komen van Ellen, 49 jaar, uit Vessem. "Ik voel me echt thuis in het dorp. Ik ben moeder van 3 opgroeiende kinderen van 16, 19 en 21. De oudste woont niet meer thuis. Ik was jarenlang actief bij de carnavalsvereniging en de buurtvereniging maar vond dat het tijd werd om het stokje over te dragen. Ik had zin in een nieuwe uitdaging! Wel vrijwilligerswerk, maar dan op een andere meer persoonlijke manier. Door mijn werk als wijkziekenverzorgende bij Buurtzorg zie ik vrijwel iedere dag hoe groot de behoefte is aan vrijwilligers.

"Er zijn zoveel mensen die wel wat extra persoonlijke aandacht kunnen gebruiken!"

"En dan denk ik ook aan mensen die in een intramurale voorziening wonen. Dus ik heb op Google gezocht naar vrijwilligerswerk in de gemeente Eersel en kwam zo bij de website www.eerselvoorelkaar.nl terecht. Ik heb een account aangemaakt en mijn eigen hulpaanbod geplaatst op de website. Meteen kwamen er verschillende reacties. Eén van die reacties was van Stien Bloks, consulent vrijwilligerswerk bij Lunet zorg. Haar reactie sprak mij aan, en we hebben samen een afspraak gemaakt voor een gesprek. Dat was hartstikke fijn. Ik kon in dat gesprek heel goed mijn wensen kwijt. Zo wil ik graag iemand persoonlijke aandacht geven en leuke dingen met diegene doen. Oftewel….iemand een glimlach en een mooie dag bezorgen! Stien begreep precies wat ik bedoelde en heeft me gekoppeld aan een lieve wat oudere mevrouw uit Eersel, die beschermd woont in een woonvoorziening van Lunet zorg. Iedere donderdagmiddag ga ik naar haar toe. Dan doen we samen boodschappen, drinken lekker koffie op een terrasje en kletsen samen. Ik word er helemaal blij van als ik zie hoe ze geniet. Geregeld haakt ook de buurvrouw van deze mevrouw uit Eersel aan, en gaan we met z'n drieën op pad. En ook dat is hartstikke gezellig."

"Dit vrijwilligerswerk geeft me veel voldoening."

"Ik geniet er echt van. Ik kijk er iedere week naar uit om naar Eersel toe te gaan. En ik merk aan de reacties van de mevrouw die ik begeleid, dat dit wederzijds is. En weet je wat ook fijn is? Ik zie dat de begeleiders van het wooncomplex in Eersel mijn inzet ook waarderen. Toch prettig!"
Op de vraag of Ellen nog een advies heeft voor andere bewoners die twijfelen of ze vrijwilligerswerk zouden willen doen, reageert ze direct. "Ga het gewoon eens zelf proberen. Je krijgt er zoveel voor terug! En weet je, het hoeft helemaal niet veel tijd te kosten om iemand anders én jezelf blij te maken. Ik hoop dan ook dat ik met dit interview minstens één bewoner over de streep trek, maar ik duim natuurlijk dat het er veel meer zijn!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen