De Kanjers van Play Festival

De kanjers van Play 

Lees het verhaal

Hoe een ziekte een deur opende

Het verhaal van Truus en Heidi

Lees het verhaal

Pauline's initiatief

We spreken Pauline bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar in de hal van het gemeentehuis in Eersel. In juli 2020 kwam Pauline met haar vriend in Eersel wonen na vele omzwervingen in heel Nederland. Middenin de eerste golf van de coronapandemie. Een hele lastige periode om nieuwe contacten te maken en Eersel beter te leren kennen. Niet alleen brachten de coronamaatregelen en de verhuizing een gevoel van isolement. Ook een tweede zware burn-out waardoor Pauline deels arbeidsongeschikt werd verklaard versterkte dit gevoel. Een carrière als verandermanager voor grote ICT-teams op het gebied van functioneel beheer en servicemanagement kwam abrupt tot stilstand. Daardoor vielen veel sociale contacten weg.  In het voorjaar van 2021 volgde als donderslag bij heldere hemel de diagnose baarmoederhalskanker. Maanden van bestralingen en chemo volgden, waarna Pauline nog maanden moest revalideren.

Lees het verhaal

Geïnspireerd...?

Meld je aan

Marians gastvrije hart

We laten je graag kennismaken met vrijwilligster Marian. Marian is al bijna 12,5 jaar werkzaam als vrijwilligster bij locatie Kerkebogten van Oktober. Hier is ze voornamelijk in restaurant De Refter te vinden, waar ze mag doen wat ze altijd heel graag gedaan heeft.

Lees het verhaal

Rita's vluchtelingenwerk

Samen met haar dochter startte Rita zes jaar geleden als vrijwilliger bij de werkgroep Vluchtelingen Eersel. Het begeleiden van statushouders en vluchtelingen is intensief maar dankbaar vrijwilligerswerk dat perfect bij Rita blijkt te passen. Dat blijkt helemaal met de komst van ongeveer 50 Oekraïense vluchtelingen in de Weltenlocatie in Vessem. In dit artikel deelt ze haar ervaringsverhaal.  

Lees het verhaal

Eefjes maatjesproject

Hieronder lees je het verhaal van Eefje Heesterbeek, die als professional bij Cordaad Welzijn onder andere verantwoordelijk is voor het maatjesproject. De coronaperiode had direct gevolgen voor het werk van Eefje en de vele vrijwilligers van deze organisatie. 

Lees het verhaal

Hart voor Lunet

Hieronder lees je het verhaal van Stien Bloks, oud-vrijwilligerswerk consulent  bij Lunet. Ook Mia, één van de vrijwilligers van Lunet zorg, komt aan het woord. 

Lees het verhaal

Theo's verhaal

Verhalen kunnen anderen weer vooruit helpen, inspireren of steun bieden. Zeker in deze moeilijke coronaperiode. Daarom vragen we iedereen om zijn of haar verhaal te delen. Hieronder lees je het verhaal van Theo van der Veldt uit Eersel. Hij deelde dit verhaal begin dit jaar met ons.  Helaas is Theo op 18 maart j.l. gestorven. Zoals hij het zelf aangeeft in zijn laatste afscheidsbericht; "Ik ben gaan hemelen, een heerlijk alternatief". Theo was een bijzondere en nuchtere man met het hart op de juiste plek. Hij zette zich met veel plezier in voor anderen en hielp waar hij kon. Maar helaas ging zijn gezondheid sterk achteruit afgelopen jaar, en werd hij hulpvrager in plaats van hulpaanbieder. Hij ging niet bij de pakken neerzitten, maar geeft ons in onderstaand verhaal een mooie boodschap mee. Een boodschap die wij (de familie van Theo en ons team van Eerselvoorelkaar) graag delen met iedereen.   

Lees het verhaal

Oktobers vrijwilligers

Verhalen kunnen anderen weer vooruit helpen, inspireren of steun bieden. Zeker in deze moeilijke coronaperiode. Daarom vragen we iedereen om zijn of haar verhaal te delen. Hieronder lees je het verhaal van Annet, Marloes en Melvin. Annet en Marloes zijn de vrijwilligerscoördinatoren van Zorg in Oktober. Melvin is bij Oktober zinvolle dagcoach.

Lees het verhaal

Oma's achttal

Verhalen kunnen anderen weer vooruit helpen, inspireren of steun bieden. Zeker in deze moeilijke coronaperiode. Daarom vragen we iedereen om zijn of haar verhaal te delen. Hieronder lees je het prachtige verhaal van een oma uit Eersel over een bijzondere zondagmiddag in coronatijd. Een prachtig voorbeeld van aandacht voor elkaar.

Lees het verhaal

Eersel bedankt de zorg

Verhalen kunnen anderen weer vooruit helpen, inspireren of steun bieden. Zeker in deze moeilijke coronaperiode. Daarom vragen we iedereen om zijn of haar verhaal te delen. Cecile's initiatief bracht een golf van positieve energie in Eersel tijdens de eerste coronaperiode. We delen haar verhaal graag. 

Lees het verhaal

Burgemeester Wim Wouters

Het coronavirus houdt ons al bijna negen maanden in de greep. Wennen kunnen we er nauwelijks aan. Met de feestdagen voor de deur hebben we nóg meer behoefte aan een samenzijn met familie en vrienden en hebben we het nodig om tijdens de donkere dagen extra aandacht te hebben voor elkaar, onze omgeving en voor de mensen die alleen zijn. Aandacht voor elkaar, iets dat we niet uit het oog moeten verliezen. Daarom delen we deze periode onze verhalen en luisteren we naar elkaar. Doe je mee?

Lees het verhaal

Aanpakker Jan

"Het is er met de paplepel ingegoten, ik ben ermee besmet geraakt en ik ben nooit meer gestopt". Jan doet al zijn hele leven vrijwilligerswerk, voor hem is het een grote invulling van zijn leven. Hij hoopt heel erg dat andere mensen ook de kans krijgen vrijwilligerswerk te gaan doen, want het is zo belangrijk.

Lees het verhaal

De kanjers van Oktober

Deze woorden komen van Coreline, 28 jaar, uit Eersel. Zij is al bijna 11 jaar actief als vrijwilliger bij Oktober, voorheen RSZK. "En al die jaren heb ik nog geen baaldag gehad", vertelt ze enthousiast. Annet Kruijssen, vrijwilligerscoördinator bij Oktober, bevestigt dat met een grote glimlach. "Dat klopt helemaal! Coreline is altijd vrolijk!"

Lees het verhaal

Stien gaat voor dé match!

Lunet zorg ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie heeft bijna 100 locaties in de hele regio, waaronder locaties in Vessem, Eersel en Duizel. De Donksbergen is daarvan de grootste en bekendste locatie in onze gemeente. Stien Bloks was consulent vrijwilligerswerk bij Lunet zorg. "Ruim 2.800 cliënten van alle leeftijden rekenen op ons voor wonen en werk, dagbesteding en vrije tijd, voor 24/7 intensieve zorg of beperkte, incidentele ondersteuning. Binnen die grote club ben ik onder andere verantwoordelijk voor werving, selectie en het matchen van vrijwilligers met de vacatures.Ik vind het fijn om met vrijwilligers te werken. Het is een mooie uitdaging om de juiste match te maken. Vrijwilligers moeten niets, maar willen dit werk graag doen. Ieder vanuit zijn of haar eigen persoonlijke motivatie."

Lees het verhaal

Ellen voor extra aandacht

"Ik kijk er iedere week echt naar uit. Mijn advies...ga het gewoon eens zelf proberen. Je krijgt er zoveel voor terug!" Deze enthousiaste woorden komen van Ellen, 49 jaar, uit Vessem. "Ik voel me echt thuis in het dorp. Ik ben moeder van 3 opgroeiende kinderen van 16, 19 en 21. De oudste woont niet meer thuis. Ik was jarenlang actief bij de carnavalsvereniging en de buurtvereniging maar vond dat het tijd werd om het stokje over te dragen. Ik had zin in een nieuwe uitdaging! Wel vrijwilligerswerk, maar dan op een andere meer persoonlijke manier. Door mijn werk als wijkziekenverzorgende bij Buurtzorg zie ik vrijwel iedere dag hoe groot de behoefte is aan vrijwilligers.

Lees het verhaal

Irma voor iets kei leuks!

Irma plaatste deze oproep op de website Eerselvoorelkaar.nl.

Lees het verhaal