Gezocht: hulp bij project op basisscholen

Gezocht: hulp bij project op basisscholen

Plaats:
Eersel-Zuid
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Taal & lezen
Geschikt voor:
onbetaalde hulp van een vrijwilliger
Tijdsbesteding:
eenmalig
Tip anderen via:

Wil jij ouders een steuntje in de rug geven? Heb jij affiniteit met ouderbetrokkenheid en leesplezier? Of help je liever bij het organiseren van kinderactiviteiten? Dan zoeken wij jou!

DigiTaalhuis De Kempen gaat in samenwerking met basisscholen in Bergeijk en Eersel het project ‘Voor jou en je kind!’ opstarten. We willen ouders een steuntje in de rug geven bij het stimuleren van de taal- en schoolontwikkeling van hun kind en het onderhouden van contacten met de school of opvang.
Ouders hebben veel invloed op de schoolprestaties en het leesplezier van hun kinderen. De cursus ‘Voor jou en je kind!’ geven we aan ouders met kinderen in de leeftijd van 2-12 jaar.
We zoeken vrijwilligers om deze cursus te geven aan minder taalvaardige ouders. Je gaat dit samen verzorgen met een medewerker van Bibliotheek De Kempen.

Wat is ‘Voor jou en je kind!’?
‘Voor jou en je kind!’ is een cursus voor ouders van peuters, kleuters en kinderen op de basisschool. Tijdens de cursus leren ouders de taalvaardigheid van hun kind te stimuleren, bijvoorbeeld door te oefenen met taalspelletjes of het stellen van vragen.

Om van deze cursus een succes te maken zoeken we diverse vrijwilligers:
 Vrijwilligers om de cursus ‘Voor jou en je kind! te geven aan minder taalvaardige ouders.
U gaat dit samen verzorgen met een medewerker van Bibliotheek De Kempen.

 Vrijwilligers om tijdens de cursus de kinderactiviteit te begeleiden.

Uiteraard is het ook mogelijk om deze functies afwisselend uit te voeren (mits er voldoende vrijwilligers zijn).
We starten de cursus in september 2022 in Bergeijk; vanaf januari 2023 sluit ook een school in Eersel aan.

Wat ga je doen?
We starten met de cursus ‘Voor jou en je kind!’ op basisscholen in Bergeijk en Eersel vanaf september 2022.
Om deze vrijwilligersfunctie goed uit te oefenen, ontvang je van ons een training. Hierin leer je meer over ouderbetrokkenheid, taal- en leesstimulering van kinderen en het werken met ‘Voor jou en je kind!’. Na de training ontvang je een certificaat.
Terwijl ouders de cursus volgen, krijgen de kinderen in een nabij gelegen ruimte een passende activiteit aangeboden. Denk hierbij aan voorlezen of taalspelletjes doen. Opleiding is niet noodzakelijk, inzet en motivatie wel!

Wat breng jij mee?
Je bent hulpvaardig, positief en kunt goed luisteren. Je kunt mensen motiveren en ondersteunen in hun eigen ontwikkeling en hebt ervaring met groepsprocessen. Je bent respectvol, en gaat op een positieve manier met mensen om. Je bent open en duidelijk in je communicatie.
Voor de kinderactiviteit geldt daarnaast dat je op een fijne en positieve manier omgaat met kinderen en dat je het leuk vindt om met een groepje kinderen spelenderwijs aan de slag te gaan met taal.

Op dit moment is nog niet duidelijk op welke dag/dagen de cursussen zullen plaatsvinden. Uiteraard houden we rekening met je beschikbaarheid! Voorafgaand aan de start van de cursussen volg een training die je voorbereidt op het leiden van de bijeenkomsten met de ouders.

Wat bieden wij jou?
• Boeiend vrijwilligerswerk waarin je je kwaliteiten en ervaring in kunt zetten voor een actueel en relevant thema: ouderbetrokkenheid bij de taal- en schoolontwikkeling;
• Een interessante training door Stichting Lezen en Schrijven, waarin je leert over ouderbetrokkenheid, taal- en leesstimulering van kinderen en het werken met ‘Voor jou en je kind!’. Na de training ontvang je een certificaat;
• Persoonlijke begeleiding door het DigiTaalhuis en een vaste contactpersoon binnen de school;
• Oefenmateriaal en filmpjes per thema en een vrijwilligersgids met tips en aanwijzingen;
• Deelname aan de eerste cursusreeksen ‘Voor jou en je kind!’ in deze regio en daarmee de mogelijkheid om feedback te geven en actief mee te denken over een vervolg in de Kempen;
• Heel veel dank en waardering voor jouw inzet!
Over het DigiTaalhuis
Het DigiTaalhuis is een samenwerkingsproject van de gemeenten in de Kempen, Bibliotheek De Kempen, Welzijn de Kempen, Taalkracht en de Stichting Lezen en Schrijven. Het DigiTaalhuis helpt iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden en zich daarom niet goed kan redden in de maatschappij.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Maartje door een bericht te sturen. Zij is bereikbaar tot 22 juli en na 16 augustus.

Aanmelden 

Ben je op zoek naar een inspirerende omgeving waarin je jouw talenten kunt inzetten? Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden! Meer informatie vind je ook op [website verborgen].

  • De hulpvraag van Maartje is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Eerselvoorelkaar
  • Maartje is eerder via deze website geholpen
  • Maartje heeft geen bedankjes ontvangen
Laat Maartje weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo DigiTaalhuis De Kempen
Geplaatst door:
Profielfoto van Maartje
65% profielsterkte
  • De hulpvraag van Maartje is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Eerselvoorelkaar
  • Maartje is eerder via deze website geholpen
  • Maartje heeft geen bedankjes ontvangen
Geschikt voor:
onbetaalde hulp van een vrijwilliger
Tijdsbesteding:
eenmalig

Meer hulpvragen van Maartje namens DigiTaalhuis De Kempen

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Gezocht: spelbegeleiders escape-koffer Eersel-kom en Lindeakkers Activiteitenbegeleiding, Marketing, communicatie & PR, Taal & lezen
  Razende reporter gezocht! Eersel-kom en Lindeakkers Marketing, communicatie & PR, Taal & lezen
  Gezocht: digitaalmaatjes Eersel-kom en Lindeakkers Computer, Maatjes & buddy's