Gezocht: spelbegeleiders escape-koffer

Gezocht: spelbegeleiders escape-koffer

Plaats:
Eersel-kom en Lindeakkers
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Marketing, communicatie & PR, Taal & lezen
Geschikt voor:
onbetaalde hulp van een vrijwilliger
Tijdsbesteding:
soms
Tip anderen via:

Gezocht: spelbegeleiders escape-koffer

Vind je het leuk om anderen te zien zweten? Wil je mensen uitdagen, een helpende hand bieden én informeren? En ben je daarnaast ook nog maatschappelijk betrokken?
Dan zoeken wij jou!

Het DigiTaalhuis is in bezit van twee escape-koffers die we roulerend op diverse plaatsen in de regio willen inzetten. Denk aan bibliotheken, gemeentehuizen, culturele centra, maar wellicht ook tijdens (teambuildings)activiteiten in diverse sectoren.
De escape-koffer wordt ingezet om belangstellenden te laten ervaren hoe het is om te leven met laaggeletterdheid. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders ervaren dagelijks problemen met lezen en schrijven. Deze mensen hebben bijvoorbeeld moeite met formulieren invullen, borden lezen, medicatie toedienen of boodschappen doen. De escape-koffer is samen met Stichting Lezen en Schrijven ontwikkeld door een gespecialiseerd bedrijf. Alle materialen die je nodig hebt om het spel te kunnen spelen passen in… een koffer!

Om het spel goed te laten verlopen zijn we op zoek naar meerdere
vrijwillige spelbegeleiders in regio De Kempen

Uiteraard krijg je van tevoren uitleg over het spel, inzicht in laaggeletterdheid en alle tips & tricks die je als spelbegeleider moet weten om het spel tot een goed einde te kunnen brengen.

Wat ga je doen?
In onderling overleg plannen we waar en wanneer de escape-koffer gespeeld gaat worden. Je zorgt er dan voor dat het spel klaar ligt op de juiste locatie en je ontvangt de mensen die de escape-koffer gaan spelen.
In principe kunnen spelers alle puzzels uit de escape koffer zonder hulp of ondersteuning doorlopen, maar toch zullen sommige spelers graag een hint van je willen hebben.
Na afloop praat je even met de spelers na en vraag je hen naar de ervaring en inzichten over laaggeletterdheid. Wellicht hebben zij interesse om samen met het DigiTaalhuis aan de slag te gaan als partner/vrijwilliger/…?
Goed om te weten: het escape-spel zelf duurt maximaal 20 minuten. Inclusief voorbereiding, ontvangst van de gasten en napraten moet je rekenen op een uurtje per sessie.

Wat breng jij mee?
Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal en je hebt er plezier in om kennis over te dragen. Je bent geïnteresseerd in anderen en je bent geduldig.
Daarnaast wordt de escape-koffer op verschillende tijden en locaties ingezet, dus flexibiliteit is een vereiste (dit zal ook per week of maand wisselen). En uiteraard verwachten we dat je enthousiast bent en dit kunt overbrengen op anderen!

Wat bieden wij jou?
We proberen een ‘pool’ te vormen met de spelbegeleiders, zodat jullie om toerbeurten ingezet kunnen worden.
Als vrijwilliger bij de escape-koffer val je onder het vrijwilligersbeleid van Bibliotheek De Kempen. Je bent verzekerd en je kunt je eigen talenten en kwaliteiten inzetten. Wellicht wil je je vrijwilligerstaken verder uitbreiden binnen Bibliotheek De Kempen of het DigiTaalhuis?
Er wordt gezorgd voor waardering en er vinden regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten plaats, zowel inhoudelijk als informeel.

Meer informatie
Interesse om als spelbegeleider van de escape-koffer aan de slag te gaan? Neem voor meer informatie contact op met Maartje of Macha.

Zij kunnen je meer vertellen over de escape-koffer en over de andere mogelijkheden om als taalvrijwilliger aan de slag te gaan!

  • De hulpvraag van Maartje is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Eerselvoorelkaar
  • Maartje is eerder via deze website geholpen
  • Maartje heeft geen bedankjes ontvangen
Laat Maartje weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo DigiTaalhuis De Kempen
Geplaatst door:
Profielfoto van Maartje
65% profielsterkte
  • De hulpvraag van Maartje is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Eerselvoorelkaar
  • Maartje is eerder via deze website geholpen
  • Maartje heeft geen bedankjes ontvangen
Geschikt voor:
onbetaalde hulp van een vrijwilliger
Tijdsbesteding:
soms

Meer hulpvragen van Maartje namens DigiTaalhuis De Kempen

  Omschrijving van de hulpvraag Plaats Categorie
  Razende reporter gezocht! Eersel-kom en Lindeakkers Marketing, communicatie & PR, Taal & lezen
  Gezocht: digitaalmaatjes Eersel-kom en Lindeakkers Computer, Maatjes & buddy's
  Gezocht: hulp bij project op basisscholen Eersel-Zuid Activiteitenbegeleiding, Taal & lezen