Talent voor goed eten

Vind jij het ook fijn om lekker te koken en te eten? Deel dan jouw talent en inzet met een ander!

Om als vrijwilliger te helpen met koken of maaltijden verzorgen, hoef je geen topkok te zijn. Er zijn allerlei mogelijkheden om je hobby of talent in te zetten en een ander te helpen. Zo kunnen sommige mensen om uiteenlopende redenen wel wat hulp gebruiken bij het koken. En samen koken is nog gezellig ook! Of wat denk je van één keer per week of per maand samen met iemand te eten, die normaal gesproken alleen aan tafel zit, maar graag wat gezelschap zou willen bij het eten? En er zijn ook veel locaties in en om gemeente Eersel, waar bewoners intramuraal of beschermd wonen. Daardoor hebben we geregeld uiteenlopende vacatures voor hulp in het restaurant, bij het koken en helpen bij de maaltijd in woongroepen en nog veel meer. Daarnaast zijn er enkele organisaties die ervoor zorgen dat mensen die niet zelf meer kunnen koken, hun maaltijd thuis bezorgd krijgen. Ook daar is hulp van vrijwilligers onmisbaar.

Op deze pagina vind je actuele hulpvragen voor koken en maaltijden. Je kunt gericht zoeken op woonplaats of postcode om te zien of er iets bij zit wat jou aanspreekt.
Tip: wil je reageren op een hulpvraag, maar sta je nog niet bij ons ingeschreven als vrijwilliger? Meld je dan eerst even aan.

Waarom zijn er vrijwilligers voor koken en maaltijden nodig?
Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om zelf een maaltijd te maken. Soms door omstandigheden, zoals een ongeval of andere beperking. Anderen kunnen wel koken, maar missen gezelschap tijdens het koken en dineren. Dan kan het fijn zijn om af en toe samen te koken en te eten. Vrijwilligerswerk kan dus ook gewoon iets zijn, dat je zelf toch al moest doen en misschien is het zelfs je grote hobby. Het kost dan weinig extra tijd en levert je heel wat op!
Wil jij graag iets doen met koken en maaltijden, hier een ander mee helpen, maar staat er in onderstaand overzicht niets bij dat bij jou past? Schrijf je dan in als vrijwilliger en plaats je eigen hulpaanbod.