Deel je sporttalent!

Ben jij veel in de sportschool te vinden, ben je een echte waterrat of speel je graag een teamsport? Zet je talent dan in als sportvrijwilliger!

Jij vindt het heel normaal: 's avonds nog even de deur uit om een uurtje te rennen of naar de sportschool te gaan. Maar niet iedereen vindt dit vanzelfsprekend. Sommigen kunnen niet alleen sporten omdat ze begeleiding nodig hebben of vinden het moeilijk om alleen op pad te gaan. En wat denk je van onze vele sportverenigingen? Daar kunnen ze ook geregeld hulp gebruiken bij trainingen, coachen, bestuur en andere activiteiten. Door samen te sporten of mee te helpen bij een club, doe jij wat jij leuk vindt terwijl je een ander helpt.

Bekijk hieronder de actuele vragen voor sporthulp bij jou in de buurt. Je kunt ook zoeken op postcode of woonplaats om iemand of een organisatie te vinden die bij jou past.

Tip: wil je reageren op een hulpvraag, maar sta je nog niet bij ons ingeschreven als vrijwilliger? Meld je dan eerst even aan.

Waarom als sportvrijwilliger aan de slag?
Door samen te sporten, maak je iemand anders blij, maar ook jezelf. Neem bijvoorbeeld eens iemand mee met je rondje hardlopen om samen conditie op te bouwen! In gezinnen met kinderen die veel aandacht nodig hebben, kun je ouders soms ontlasten door met één van de kinderen samen te gaan zwemmen. Twee vliegen in één klap! Of misschien kun jij wel de F'jes van de voetbalclub om de hoek trainen en zo aan het begin staan van hun voetbalcarrière.
Of fiets je liever een stukje in de buurt? Ga dan samen met iemand die dat, door zijn of haar leeftijd of wat voor reden dan ook, niet alleen durft of kan. Opties genoeg!
Zoek iets wat je past, en waar jij tijd voor hebt. Met één of twee uurtjes per week, twee weken of maand kun je iemand al helpen.
Staat er geen vraag bij die bij jou past? Meld je dan aan als vrijwilliger om op de hoogte te blijven van passende hulpvragen of plaats je eigen aanbod!

Vorige 1 2