Direct naar de inhoud van deze pagina

#Durftevragen op Eerselvoorelkaar

Durf jij hulp te vragen als je dat nodig hebt? Aan een vriendin of familielid of iemand uit de buurt?
Durf jij aan te geven dat je eigenlijk wel een maatje zou willen, met wie je leuke dingen kunt doen en/of met wie je een goed gesprek kunt hebben?
Misschien denk je dat een ander je niet begrijpt of je zwak vindt, dat je hulp vraagt. Of misschien ben je altijd zo zelfstandig geweest en vind je het moeilijk om te accepteren dat iets niet meer vanzelf gaat. Of misschien ben je bang dat mensen nee zeggen, als je hen vraagt om je te helpen. Of misschien weet je niet hoe je dat kunt doen, en waar of aan wie je jouw vraag zou kunnen stellen.

Allemaal begrijpelijke reden om die hulp dan toch maar niet te vragen, maar dat is zo jammer! Want daarmee blijf jij met je probleem zitten, terwijl er waarschijnlijk genoeg mensen in de buurt zijn, die je graag een handje willen helpen, als ze zouden weten dat je met die vraag rondloopt! Kortom: #durftevragen!

Je hoeft je beslist niet ongemakkelijk te voelen als je hulp vraagt. Integendeel, het is een verstandige stap, want het betekent dat je weet wat je wel en wat je niet aankan. Kortom: jij weet wat je nodig hebt, en waar je zelf wel en waar je zelf niet in kunt voorzien. Vragen mag en vragen helpt!

En wist je dat op onze website ook je persoonlijke hulpvraag kunt plaatsen? Of je nou een maatje zoekt of iemand die een schilderijtje bij je kan ophangen aan de muur. Misschien heb je hulp nodig in de tuin? Of zoek je iemand met wie je lekker kunt gaan sporten? Het maakt niet uit. Of het nu om een praktische vraag gaat, of een sociale vraag: de website Eerselvoorelkaar is een gemakkelijk toegankelijke en veilige manier om die vraag te stellen.
Waar nodig helpen we je graag bij het gebruik maken van de website. En we kunnen ook zorgen dat er iemand met je mee gaat bij een kennismakingsgesprek, of je een neutrale locatie aanbieden, als je iemand voor het eerst ontmoet. Laat maar weten waar we je mee kunnen helpen.
We hebben ook een handige pagina gemaakt met tips voor het stellen van de juiste vraag. Maar vind je het fijner als we persoonlijk met je meedenken over het formuleren van die vraag, dan doen we dat natuurlijk ook graag!
Dus loop gerust binnen tijdens onze openingstijden, of bel of mail ons voor een afspraak. Samen komen we er beslist uit!Vragen helpt!