Direct naar de inhoud van deze pagina

E-training Vrijwilligers vinden en binden

Startdatum:
Geen datum bekend
Einddatum:
Geen datum bekend
Kosten deelname:
Gratis
Beschrijving:
Deze E-training wordt gratis aangeboden door de Vrijwilligerswerk Academie, onderdeel van Movisie.

Leer met deze online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden.

Voor vrijwilligersorganisaties is het vaak een hele kunst om genoeg vrijwilligers te vinden die goed in de organisatie passen. En om deze vrijwilligers actief en gemotiveerd te houden. Met dit e-learningprogramma kunnen vrijwilligersorganisaties op elk moment van de dag en vanuit huis de basisbeginselen van vrijwilligersmanagement leren. Deelnemers van het e-learningprogramma bekijken online een video en beantwoorden interactieve vragen waarmee ze direct feedback krijgen op de gemaakte keuzes.

Persoonlijk actieplan
Naast het toepassen van de welbekende wervingscirkel, leren mensen ook welke beweegredenen vrijwilligers kunnen hebben en hoe zij daar in de werving en begeleiding op in kunnen spelen. Ook leren zij dat er verschillende manieren zijn waarop vrijwilligers binnen de organisatie actief kunnen zijn en hoe zij dit zodanig kunnen organiseren dat het vrijwilligerswerk aantrekkelijker wordt voor diverse doelgroepen. Daarbij worden open vragen gesteld zodat de deelnemers automatisch de vertaalslag maken naar hun eigen organisatie. De antwoorden worden verwerkt in een persoonlijk actieplan. Hiermee hebben de deelnemers ook direct een plan van aanpak om het geleerde in de praktijk toe te passen.
Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie.

Je kunt, na registratie op de website https://www.vrijwilligerswerkacademie.nl, op een door jouw gekozen moment starten. Omdat het een e-training is, kun je de cursus thuis, of waar je maar kiest, volgen.