Direct naar de inhoud van deze pagina

Activiteiten mantelzorg

De zorg die familieleden voor elkaar hebben is onmisbaar. Door het veranderende overheidsbeleid komen er steeds meer taken bij de mantelzorger te liggen. Gelukkig is er ook aandacht voor de mantelzorger, en wordt hun inzet enorm gewaardeerd. Om mantelzorgers, jong en ouder, te ondersteunen worden er veel activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers. Gemeente Eersel werkt hiervoor onder andere samen met het Steunpunt Mantelzorg de Kempen, onderdeel van Wél! Welzijn de Kempen.

Hieronder hebben we deze activiteiten voor je op een rij gezet.

De gemeente Eersel waardeert haar mantelzorgers!

Mantelzorg waardering kaart 2018

Vorige week heeft gemeente Eersel alle mantelzorgers die bij de gemeente bekend zijn, via de post een bedankkaart met een kleine attentie toegestuurd. De gemeente wil daarmee haar waardering en dankbaarheid uitspreken aan iedereen die zich inzet om voor zijn of haar naaste(n) te zorgen.

Voor het versturen van de kaarten is gebruik gemaakt van het adressenbestand van het Steunpunt Mantelzorg van Wél! Welzijn de Kempen (voorheen GOW Welzijnswerk de Kempen).

Mocht je geen kaart hebben ontvangen en toch als inwoner van de gemeente Eersel mantelzorger zijn, dan kun je dit aan het Steunpunt Mantelzorg kenbaar maken door te bellen naar 0497-514746 of per mail: info@welzijndekempen.nl.
Het Steunpunt is ondergebracht bij Wél! Van maandag tot en met vrijdag is Steunpunt Mantelzorg telefonisch bereikbaar van 09.00 – 12.00 uur.
Je kunt ook even bij Wél! binnenlopen. Het adres is: Eikenburg 2, 5521 HZ Eersel.
Wél! zorgt ervoor dat je de kaart en attentie alsnog ontvangt.


Even de mantel uit...mantelzorg inloop bij Wél! Welzijn de Kempen

De maandelijkse bijeenkomsten voor mantelzorgers uit Eersel vinden plaats bij Wél! Welzijn de Kempen in Eersel.
Zorg je voor een naaste, je vader, moeder, of andere familielid, buur of vriend, bijvoorbeeld omdat hij of zij langdurig ziek is of gehandicapt? Dan ben je een zogenaamde mantelzorger.

Het kan heel fijn zijn om je anderen te ontmoeten die ook mantelzorger zijn. Daarom is er de maandelijkse bijeenkomst "Even de mantel uit…."

Deze ochtend hoef je even helemaal niets; is er aandacht voor je en je ontmoet andere mantelzorgers. We drinken koffie, wisselen ervaringen en tips uit of praten eens over iets heel anders samen met mensen die uit ervaring weten wat het betekent om voor iemand te zorgen.

"Even de mantel uit…" is er elke derde donderdag van de maand, uitgezonderd juli en augustus, van 10.00 tot 11.30 bij Wél!, Welzijn de Kempen, Eikenburg 2, in Eersel.
Dus zet deze data vast in je agenda: donderdag 20 september, 18 oktober, 15 november en 20 december.

Je bent van harte welkom om eens binnen te lopen. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maria van Engelen, tel. 0497-514746 of info@welzijndekempen.nl


Activiteiten voor jonge mantelzorgers

Wél! Welzijn de Kempen organiseert maandelijks een activiteit voor jonge mantelzorgers om ze even een leuke en ontspannen middag of avond te bieden, maar ook ruimte te geven voor het vertellen van hun verhaal.

jonge mantelzorgers in actie

Meer informatie over deze activiteiten voor jonge mantelzorgers? Neem contact op met Dianne Coolen, dvgisbergen@welzijndekempen.nl of info@gowwelzijnswerk.nl.

Bellen kan ook: 0497-514746.

Zondags Uitje

Misschien ben je mantelzorger van iemand die (beginnend) dementerend is. Daarvoor wijzen we je ook graag op de mogelijkheid om mee te doen met het zogenaamde Zondags Uitje. Informatie daarover tref je op onze activiteitenpagina over dementievriendelijke gemeente Eersel.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wél! Welzijn de Kempen, tel. 0497-514746 of info@welzijndekempen.nl

Meer informatie vind je ook op www.mantelzorgdekempen.nl.

Waar zouden we zijn zonder mantelzorgers