Direct naar de inhoud van deze pagina

Activiteiten

Contactgroep jong dementerenden

Veel mensen die geconfronteerd worden met dementie behoren tot de doelgroep ouderen. Maar er zijn ook mensen die op jongere leeftijd de diagnose dementie krijgen.
Bij zorgaanbieders en Wél, Welzijn de Kempen komen steeds meer signalen binnen dat het huidige aanbod voor mensen met dementie niet voldoende aansluit op de behoeften van juist deze jongere groep en hun mantelzorgers. Aanbod specifiek voor deze groep is er wel vanuit Eindhoven, maar mensen ervaren vaak een drempel om hier naartoe te gaan.

Wél heeft samen met een aantal vrijwilligers (met een achtergrond in de zorg rondom mensen met dementie) een contactgroep opgericht. Deze contactgroep is specifiek voor mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar en hun partners / mantelzorgers.

In Eersel wordt maandelijks een bijeenkomst georganiseerd in kleinschalige sfeer waarbij mensen met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. Afhankelijk van de behoeften kunnen ook bepaalde thema's aan de bijeenkomsten worden gekoppeld.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor bewoners uit de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Deelname is gratis. Alleen voor de koffie en thee wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats op woensdag.
Let op: deze contactgroep zit momenteel vol. Mocht je informatie willen hierover, dan kun je bellen of mailen met Maria van Engelen van Wél Welzijn de Kempen, via telefoonnummer (0497)514746 of via het e-mailadres info@welzijndekempen.nlZondags Uitje

Speciaal voor mensen met dementie en voor hun naasten organiseren Wél, Welzijn de Kempen en ZuidZorg Extra iedere laatste zondag van de maand een bijzondere activiteit. Zorg je in jouw directe omgeving voor iemand met een vorm van dementie en zoek je naar leuke activiteiten, waar je gezellig samen naar toe kunt gaan op de vaak stille zondagen, dan is Zondags Uitje zeker iets voor jou.

tinteltuin 1Zondags Uitje is iedere laatste zondag van de maand geopend van 10.30 tot 12.30 uur geopend. Binnen de openingstijden kom en ga je wanneer je wilt.

Van mei tot en met oktober vindt Zondags Uitje plaats in de Tinteltuin aan de Hoogstraat 5 in Eersel. De Tinteltuin is een particuliere bloementuin met theeschenkerij die opengesteld wordt voor bezoekers. Een fijne plek om samen even te wandelen en te genieten van koffie of thee in een gezellige huiskamersfeer.
Van november tot en met april vindt Zondags Uitje plaats in De Koperwiek, Stevensstraat 1 in Eersel.

Zondags Uitje biedt een gemoedelijke plek met een gezellige sfeer. Mensen met dementie en hun naasten ontmoeten hier anderen die in dezelfde situatie zitten en aan een half woord genoeg hebben. Onder het genot van een kop koffie of thee ervaringen delen, samen iets ondernemen. Wellicht ontstaan er nieuwe waardevolle contacten. Enthousiaste gastvrouwen hebben een luisterend oor maar ook ideeën om samen plezierig bezig te zijn. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maria van Engelen van Wél, Welzijn de Kempen, telefoon 0497-514746, e-mail: mvengelen@welzijndekempen.nl. Daarnaast is uitgebreide informatie te vinden in de folder.

Alzheimer Café Eersel

Dit is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Het Alzheimer Café vindt elke tweede donderdag van de maand plaats. Tijdens deze ontmoetingen staat vaak een specifiek thema centraal.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in Ontmoetingscentrum De Eikenburg, Eikenburg 10, 5521 HZ in Eersel.
Iedere bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.

Het Alzheimer café is een initiatief van Alzheimer Nederland, en wordt georganiseerd door Wél, Welzijn de Kempen in samenwerking met Joriszorg. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maria van Engelen van Wél.

Telefoon: 0497-514746, e-mail: info@welzijndekempen.


Wél heeft een handige flyer gemaakt met daarin het programma voor de tweede helft van 2018. Je vindt er niet alleen de data, maar ook het thema per avond.

Nieuwe activiteiten
De doelen en activiteiten van de werkgroep dementievriendelijke gemeente zijn in dit werkplan terug te vinden. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met Trudy van Hoef van gemeente Eersel. Zij is telefonisch bereikbaar (telefoonnummer 0497-531376) of per e-mail: t.vanhoef@eersel.nl.