Direct naar de inhoud van deze pagina

Activiteiten

Er worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd voor bewoners met dementie, hun naasten en belangstellenden. Hieronder lichten we een paar van deze activiteiten toe.
Ook worden de activiteiten aangekondigd op onze Facebookpagina en op Twitter.

Contactgroep jong dementerenden

Veel mensen die geconfronteerd worden met dementie behoren tot de doelgroep ouderen. Maar er zijn ook mensen die op jongere leeftijd de diagnose dementie krijgen.
Bij zorgaanbieders en het GOW Welzijnswerk komen steeds meer signalen binnen dat het huidige aanbod voor mensen met dementie niet voldoende aansluit op de behoeften van juist deze jongere groep en hun mantelzorgers. Aanbod specifiek voor deze groep is er wel vanuit Eindhoven, maar mensen ervaren vaak een drempel om hier naartoe te gaan.

GOW Welzijnswerk heeft samen met een aantal vrijwilligers (met een achtergrond in de zorg rondom mensen met dementie) een contactgroep opgericht. Deze contactgroep is specifiek voor mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar en hun partners / mantelzorgers.

Vanaf maart 2016 wordt in Eersel maandelijks een bijeenkomst worden georganiseerd in kleinschalige sfeer waarbij mensen met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen. Afhankelijk van de behoeften kunnen ook bepaalde thema's aan de bijeenkomsten worden gekoppeld.

Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor bewoners uit de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Deelname is gratis. Alleen voor de koffie en thee wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats op woensdag. De data voor de eerste helft van 2018 zijn woensdag 17 januari, 21 februari, 21 maart, 25 april, 23 mei en 20 juni.
Let op: deze contactgroep zit momenteel vol. Mocht je informatie willen hierover, dan kun je bellen of mailen met Maria van Engelen van GOW Welzijnswerk, via telefoonnummer (0497)514746 of via het e-mailadres info@gowwelzijnswerk.nl.


Zondags Uitje

Speciaal voor mensen die lijden aan dementie en hun naasten organiseren GOW Welzijnswerk en ZuidZorg Extra iedere laatste zondag van de maand een bijzondere activiteit. Zorg je in jouw directe omgeving voor iemand met een vorm van dementie en zoek je naar leuke activiteiten, waar je gezellig samen naar toe kunt gaan op de vaak stille zondagen, dan is Zondags Uitje zeker iets voor jou.

Het volgende Zondags Uitje vindt plaats op 28 januari aanstaande in De Koperwiek, Stevensstraat 1 in Eersel. Je bent er van harte welkom tussen 10.30 uur en 12.30 uur. Daarnaast vinden er bijeenkomsten plaats in de Koperwiek op zondag 25 februari, zondag 25 maart en zondag 29 april.

Zondags Uitje biedt een gemoedelijke plek met een gezellige sfeer. Mensen met dementie en hun naasten ontmoeten hier anderen die in dezelfde situatie zitten en aan een half woord genoeg hebben. Onder het genot van een kop koffie of thee ervaringen delen, samen iets ondernemen. Wellicht ontstaan er nieuwe waardevolle contacten. Enthousiaste gastvrouwen hebben een luisterend oor maar ook ideeën om samen plezierig bezig te zijn. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maria van Engelen van GOW Welzijnswerk, telefoon 0497-514746, e-mail: info@gowwelzijnswerk.nl


Alzheimer Café Eersel

Dit is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Het Alzheimer Café vindt elke tweede donderdag van de maand plaats. Tijdens deze ontmoetingen staat vaak een specifiek thema centraal.

Alle bijeenkomsten vinden plaats in Ontmoetingscentrum De Eikenburg, Eikenburg 10, 5521 HZ in Eersel.
Iedere bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegang is gratis.

De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op donderdag 11 januari. Het thema is 'Dementie en gedragsveranderingen'. Bij veel mensen met dementie verandert het gedrag en het karakter. Hoe kun je hier als naaste het beste mee omgaan? Een psycholoog is gastspreker deze avond.

De overige data in het eerste half jaar zijn: donderdag 8 februari, 8 maart, 12 april, 17 mei en 14 juni.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door GOW Welzijnswerk. Voor meer informatie kun je met hun contact opnemen: telefoon: 0497-514746, e-mail: info@gowwelzijnswerk.nl.
Binnenkort is er weer een handige flyer beschikbaar met daarin het programma voor de eerste helft van 2018. Je vindt er niet alleen de data, maar ook het thema per avond.

Nieuwe activiteiten
De doelen en activiteiten van de werkgroep dementievriendelijke gemeente zijn in dit werkplan terug te vinden. En er wordt weer gewerkt aan een nieuwe versie van het werkplan. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met Trudy van Hoef van gemeente Eersel. Zij is telefonisch bereikbaar (telefoonnummer 0497-531376) of per e-mail: t.vanhoef@eersel.nl.