Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

Gemeente Eersel bedankt mantelzorgers!

mantelzorg waardering kaart bloemenMantelzorgers zijn onmisbaar en gemeente Eersel waardeert hun inzet dan ook zeer. Daarom hebben alle mantelzorgers die bij de gemeente Eersel bekend zijn, in week 47 via de post een bedankkaart met een kleine attentie ontvangen. We willen daarmee onze waardering en dankbaarheid uitspreken aan iedereen die zich inzet om voor zijn of haar naaste(n) te zorgen.
Heb jij de kaart niet ontvangen, maar ben je wel mantelzorger en woon je in gemeente Eersel? Laat het weten. Kijk voor alle informatie op onze speciale pagina voor de waardering van mantelzorgers.

Geslaagde Vrijwilligersavond / Pubquiz!

In-het-zonnetje

Op vrijdagavond 19 mei organiseerde Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel / Team Eerselvoorelkaar in samenwerking met gemeente Eersel weer de tweejaarlijkse Vrijwilligersavond. Op deze avond zetten we op een gezellige manier onze vrijwilligers in het zonnetje!

Na het succes in 2015, stond ook deze avond in het teken van een Pubquiz. In MFA De Leenhoef werden de ruim honderd deelnemers warm onthaald! De vrijwilligers vertegenwoordigden 23 organisaties. Enkele organisaties zochten elkaar op, waardoor uiteindelijk 21 teams streden voor de mooie geldprijzen, de eer en vooral voor de gezelligheid.

Na de opening door wethouder Ria van der Hamsvoord, ging de microfoon naar Mariëlle Voermans, coördinator van het Steunpunt en team Eerselvoorelkaar. Zij was de quizmaster voor deze avond, en begeleidde de teams door de 8 vragenrondes.

aardrijkskunde

Van onderwerpen dicht bij huis tot wereldzaken, er kwam van alles aan bod. Veel vragen en hun antwoorden leverden hilariteit op in de zaal. En af en toe moest de jury een rechtvaardig besluit nemen, als er over een antwoord discussie ontstond. We genoten van het enthousiasme waarmee iedereen aan de slag was. Vaak in opperste concentratie, kladblaadjes volschrijvend op zoek naar het juiste antwoord. Maar gokken was gelukkig ook een optie bij de 80 meerkeuzevragen.

Rond 22 uur waren de vragenrondes gespeeld en werden de punten geteld. Ook koos de jury de meest ludieke teamnaam. Dat was nog niet zo eenvoudig! De meeste teams waren behoorlijk creatief geweest. Wat denk je van de Red Hot Trivia Peppers of de Pronte Vrouwkes?
Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Burgemeester Anja Thijs mocht vijf teams blij maken!
De eerste prijs ging naar het team Wentersels Finest, oftewel de vrijwilligers van het Dickens Festijn in Wintelre. Zij kregen een spaarpot mee, gevuld met 250 euro. De tweede prijs was voor de Pierkes (Vrouwenvereniging Lucida en het Gilde uit Steensel), een spaarpot met 100 euro. De 3e prijs, 50 euro in de spaarpot, was voor de Stinselse Pieren (Tennisvereniging Steensel), en de poedelprijs ging naar team Bloem (Zonnebloem Wintelre). Zij kregen een rondje consumptiebonnen voor hun team. De prijs voor de meest ludieke teamnaam ging naar Zorg om Duizel met hun Kanniekwisnie! Zij mochten met een spaarvarken met 25 euro naar huis.
Na afloop van de quiz was er nog gelegenheid om na te borrelen, en daar werd tot laat gebruik van gemaakt. Wij kijken terug op een fantantische avond, en als we de positieve geluiden mogen geloven, de deelnemende vrijwilligers ook!

Op onze facebookpagina van Eerselvoorelkaar hebben we een fotoalbum geplaatst met ongeveer 50 foto's van deze avond. Hieronder een impressie van deze mooie avond.

pubquiz collage

Terugblik op een geslaagde en bijzondere Vrijwilligersmarkt voor de Kempen

Vrijdag 31 maart was het zover. De eerste Vrijwilligersmarkt voor de gemeenten Eersel, Bergeijk en Bladel. En vast niet de laatste, want het was een daverend succes!

De markt vond plaats in de grote zaal van De Muzenval in Eersel. Dat bleek de perfecte locatie voor de prachtig ingerichte standjes en tafels van de 45 deelnemende organisaties. Om 16 uur startte de markt met een welkomstwoord van wethouder Ria van der Hamsvoord en daarna konden de vele bezoekers tot 19 uur inspiratie opdoen en in gesprek gaan met de organisaties.

Er was voor ieder wat wils. Van zorgorganisatie tot kinderboerderij, van vluchtelingenwerk tot museum. Ook was er keus genoeg in type vrijwilligerswerk en de gevraagde ureninzet. Zo kun je eenmalig aan de slag bij een evenement zoals de multiculinair Summer Fair of de Avond4daagse maar ook iedere week als maatje iets gaan doen met een bewoner van een zorgorganisatie. En van praktische inzet als helpen in een moestuin tot een bestuursfunctie bij een stichting. Kortom....het aanbod op de markt liet zien dat vrijwilligerswerk echt in alle soorten en maten komt.

Daarnaast informeerden de drie vrijwilligersbureaus de bezoekers over hun dienstverlening aan organisaties en bewoners. En natuurlijk kon je bij hun terecht voor een overzicht van de honderden vacatures in de Kempen. Ook ISD De Kempen was aanwezig. De dames gaven uitleg over vrijwilligerswerk in combinatie met een uitkering. Waar liggen je kansen als je een uitkering ontvangt, en waar kun je en waar moet je rekening mee houden in deze situatie? Want ook als je een uitkering ontvangt, zijn er veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Een mooie manier om zinvol bezig te zijn, (werk)ervaring en contacten op te doen.

De markt was er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor jongeren. Naast de al bekende maatschappelijke stages was er veel informatie over het nieuwe scholenprogramma Young Impact, waarmee de derdejaars leerlingen van het Rythovius College op 4 april zijn gestart. De inspiratiewand vol met actueel aanbod aan stageplaatsen liet zien dat er in gemeente Eersel en omgeving al heel wat mogelijkheden zijn om als jongere hét verschil te maken.

Er ontstonden mooie verbindingen op de markt. Niet alleen tussen bewoners die als vrijwilliger aan de slag willen en organisaties die nieuwe vrijwilligers zoeken, maar ook tussen organisaties onderling. De eerste afspraken voor een nadere kennismaking en mogelijke samenwerking zijn al gemaakt!

Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen is een initiatief van team Eerselvoorelkaar / Steunpunt Vrijwilligerswerk Eersel. De markt werd georganiseerd in samenwerking met de (gemeentelijke) Vrijwilligersbureaus van Bladel en Bergeijk, GOW Welzijnswerk, RSZK, Lunet zorg en Joris zorg en in fijne medewerking met De Muzenval. De deelnemende organisaties werden tijdens de markt voorzien van koffie/thee en lekkere hapjes. Jumbo Jan Daris voorzag de deelnemers rond etenstijd van soep en broodjes en de vele tafels werden opgevrolijkt door prachtige bloemen van Bloemsierkunst Verbakel. Alles bij elkaar werd het een sfeervolle markt, die beslist voor herhaling vatbaar is.

vrijwilligersmarkt overzichtsfotoMooi artikel in het Eindhovens Dagblad over Dé Vrijwilligersmarkt én Eerselvoorelkaar

Eerselvoorelkaar vrijwilligersmarkt ED 21 maart 2017


Er is weer een leuke nieuwsbrief verschenen!

Vlak voor de kerstvakantie verscheen de laatste nieuwsbrief . In die nieuwsbrief vertellen we je meer over de verschillende activiteiten die we in 2017 voor jullie organiseren. Daarnaast hebben we leuk en handig nieuws over Eerselvoorelkaar en de waardering van onze mantelzorgers in de gemeente. Ook vind je in de nieuwsbrief enkele praktische tips en nieuwtjes die we graag met je delen.
We hopen jullie dit jaar bij onze activiteiten tegen te komen.


Nieuw! Een handige webapp voor je smartphone of tablet.

Gebruik je Eerselvoorelkaar op je smartphone of tablet, dan kun je heel eenvoudig gebruik maken van de nieuwe (web)app. De (web)app biedt je alle voordelen van een app: gemakkelijk, eenvoudig en snel gebruik maken van de diensten onze website. Met het voordeel dat je de app niet hoeft te downloaden in je appstore. Hoe werkt dat dan? Je bezoekt eerst de website op je tablet of telefoon. Vervolgens is het belangrijk dat je de cookies accepteert. Dat kan door te klikken naar een andere pagina op de website of de cookiemelding afsluit. Als je een tweede pagina bezoekt, zal na 5 seconden de melding komen om de app op je telefoon of tablet te zetten. Er wordt dan een app-icoontje aangemaakt op het startscherm van de telefoon of tablet, makkelijk herkenbaar aan de groen-witte E van Eerselvoorelkaar.

Mocht je de app niet meer willen gebruiken, kun je de app op dezelfde wijze verwijderen als andere apps.

Als je een account hebt en je gebruikt Eerselvoorelkaar op smartphone of tablet, dan kun je ook pushberichten ontvangen als je wil. Berichtjes van de website en interessante vragen en aanbod worden direct naar je telefoon of tablet doorgezet (net zoals bij What's App) zodat reageren veel gemakkelijker en sneller wordt. Pushberichten werken nog niet op alle typen telefoons en browsers. Pushberichten kun je ook weer makkelijk uitzetten, via je instellingen op je telefoon.

Mooie resultaten en een flinke uitdaging voor Eerselvoorelkaar!

Het gaat goed met Eerselvoorelkaar en dat nieuws delen we graag. Toch zijn we er nog niet...er zijn nog een heleboel uitdagingen waar we graag mee aan de slag gaan.

Uit onderzoek van onze grote zus, het digitale platform NLvoorelkaar blijkt dat vrijwel iedereen iemand buiten zijn of haar eigen huishouden wil helpen. En daar willen ze als het nodig is, ook iedere week tijd voor vrijmaken. Maar in praktijk blijven veel van deze uren onbenut. Onze belangrijkste uitdaging is dan ook het aanspreken van deze potentiële vrijwilligers in gemeente Eersel. Wat kunnen we doen om het makkelijker te maken daadwerkelijk in actie te komen en iets voor elkaar te doen? Je leest het in dit persbericht.

Je kunt via de website daadwerkelijk passend vrijwilligerswerk vinden. Een aantal prachtige ervaringen delen we graag....kijk daarvoor bijvoorbeeld op de pagina met ervaringsverhalen of lees het leuke artikel over Eerselvoorelkaar in het Eindhovens Dagblad dat op 20 juli 2016 verscheen (of zie hieronder). Nu alleen nog even over de drempel stappen en aan de gang gaan. Er staan al heel wat hulpvragen op de website, waar de hulp van een vrijwilliger heel erg welkom is.
We ondersteunen bewoners en organisaties daar graag bij!Dementievriendelijke gemeente Eersel

De gemeente Eersel zet zich, samen met diverse partners, in om een dementievriendelijke gemeente te worden. Een gemeente waar iedereen die dementie heeft of op andere wijze met dementie te maken heeft, zich thuis voelt en onderdeel kan blijven uitmaken van de samenleving.

Op deze website is een aparte pagina gemaakt in het menu waar je alle info vindt over Eersel als dementievriendelijke gemeente. Iedere stap die hierin wordt gezet, kun je daar volgen. Neem dus geregeld een kijkje!

Voor meer informatie kun je terecht bij Trudy van Hoef van de gemeente Eersel. Zij is te bereiken via het telefoonnummer (0497)531376 of via het e-mailadres: t.vanhoef@eersel.nl.


Presentatie over Eerselvoorelkaar

Het team van Eerselvoorelkaar promoot met veel enthousiasme de vele mogelijkheden die de website Eerselvoorelkaar.nl biedt.
Naast promotiemateriaal zoals posters, folders en publicaties / persberichten hebben we ook verschillende powerpointpresentaties gemaakt, die we graag komen presenteren.
Organiseer je als (vrijwilligers)organisatie binnenkort een (jaar)vergadering of themabijeenkomst en wil je je leden of achterban informeren, denk dan ook eens aan Eerselvoorelkaar en nodig ons uit!

De website Eerselvoorelkaar.nl is een handige website voor (vrijwilligers)organisaties als zij nieuwe vrijwilligers zoeken en/of willen laten zien wat ze als organisatie zelf kunnen betekenen voor bewoners. Ook biedt de website een handige gratis plek om aankondigingen en prikbordberichten te plaatsen en cursussen te promoten.
Daarnaast kun je via de website op een veilige en toegankelijke manier voor jezelf of voor een ander een vrijwilliger, hulp of maatje vinden. Wil je zelf als vrijwilliger aan de slag, dan is de website de plek om je hulpaanbod bekend te maken.
Hoe het werkt, komen we je graag vertellen!
Daarnaast hebben we ook informatiemateriaal beschikbaar dat we graag ter beschikking stellen, zowel in papieren vorm als digitaal.
Neem gerust contact met ons op, om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook mailen naar m.voermans@eersel.nl .

Wie weet tot ziens!


Twee handleidingen en een eigen helpcentrum voor Eerselvoorelkaar beschikbaar!

Naast ons handige helpcentrum, waar je echt op alle vragen wel een antwoord vindt, hebben we ook twee handige handleidingen op de website hebben staan waarmee je makkelijk aan de slag kunt met Eerselvoorelkaar.

We hebben een stappenplan voor organisaties en een stappenplan voor particulieren.
Beide handleidingen zijn ook als pdf beschikbaar.
Je kunt hier de pdf downloaden voor organisaties en de pdf voor particulieren.


Drie onderwerpen staan centraal in het stappenplan:

  • hoe registreer je jezelf en/of je organisatie op de website
  • hoe plaats je een hulpvraag of je hulpaanbod
  • en op welke wijze beheer je ontvangen berichten, geplaatste hulpvragen, geplaatst hulpaanbod, bedankjes & aanbevelingen, bewaarde hulpvragen en aanbod, je profiel en je instellingen

Heb je naar aanleiding daarvan nog vragen of wil je meer informatie?
Neem dan contact met ons op.


Wil je geen enkel nieuwsbericht missen?

Eerselvoorelkaar vind je ook op Facebook en Twitter!Nieuwtjes en actualiteiten over Eerselvoorelkaar, zorg, welzijn en leefbaarheid in gemeente Eersel plaatsen we vooral op onze Facebookpagina en op Twitter. Like en volg ons daar en mis niets meer!Klik op onderstaande linken of bezoek de pagina's via de facebook- en twittericoontjes die onderaan iedere pagina op deze website staan.

www.facebook.com/EerselvElkaar

www.twitter.com/EerselvElkaar